Golfgurun skräddarsyr klubbor till alla — helt utan extra kostnad

Att hitta de rätta golfklubborna kan vara både dyrt och krångligt. Men genom Custom Fitting finns nu chansen att prova ut sitt unika set utan att behöva betala ett öre extra — och dessutom med professionell hjälp. Patric Otterström är expert inom området. På Kungsängen ger han dagligen golfare bästa möjliga rådgivning för att få ut maximalt av sitt spelande, oavsett förutsättningar.

— Man kan vara kort och tjock eller lång och smal. Det spelar ingen roll. Alla kan ha förmågan att slå bollen från A till B och landa närmast flaggan. Det är det som är så fantastiskt med golf.

Patric Otterström vet vad han pratar om. Han har gett hela sitt liv till sporten i sitt hjärta. Kärleken tog fart hemma på Gotland i början på 70-talet då ”golfpron” svingade klubbor för första gången, och sedan dess har han varit fast. Tidigt insåg Patric att han brann mer för att hjälpa andra än att nöta för egen vinning. När hans pappa i slutet på 80-talet frågade om sonen ville bli tränare på den gotländska golfklubben ”När” var det ingen tvekan om saken. Då började resan som i dag nått Kungsängens golfklubb strax utanför Stockholm. Där driver han sin egen verksamhet Golfshopen tillsammans med frugan Micaela, också hon en hängiven golfare.
— Jag och Patric träffades genom golfen ute på Gotland. Vi hade båda haft tidigare förhållanden som kraschat på grund av att vi lade alldeles för mycket tid på sporten. Vi är extremt lika och älskar båda golf omänskligt mycket. Det är tur att vi båda är lika skadade och har hittat någon annan som är likadan annars hade det aldrig fungerat, säger Micaela Otterström.

I Golfshopen kan spelare oavsett nivå välja och vraka bland ett brett utbud av olika golfprodukter. Dessutom kan de boka nybörjarkurser, lektioner, gruppträningar och resor.
— Vi vill att alla ska få chansen att upptäcka golfsvängen. Vår ambition är att vem som helst ska kunna komma förbi och känna på sporten. Det fina med golfen är att man väljer helt själv vilken nivå man lägger sig på. Allt ifrån att man bara vill ha kul och spela med kompisarna till att man lägger ned blod, svett och rangebollar för att bli bäst i världen, säger Patric.

Golfshopen

Besök Golfshopen

Klubbor är givetvis en storsäljare hos Golfshopen. Paret Otterström erbjuder alla möjliga varianter av stickor. Du kan även testa och anpassa dem efter just dig som individ. Detta genom Custom Fitting, som innebär att kunden själv får ställa sig på rangen och svinga tillsammans med en expert som hjälper till med att hitta rätt längd, greppstorlek och skaft, allt för att kunden ska få ut max av sitt spelande.
— Först mäter man upp vad personen har för värden med sina gamla klubbor, hur långt de flyger, rakhet och så vidare. Sedan tar vi fram nya alternativ som man får klämma och känna på. Kunden väljer själv ut en modell som känns bra och efter det anpassas egenskaperna på klubborna som skaft och livevinklar för bästa möjliga resultat. En myt om Custom Fitting är att det bara är till för bättre spelare men egentligen är det tvärtom. Det är oftast de som är lite sämre som märker störst skillnad, säger Patric.

På Golfshopen ingår Custom Fitting i priset. Det vill säga att alla parets kunder får möjlighet att kliva ut på rangen tillsammans med Patric och få hjälp att välja ut de ultimata klubborna, utan att behöva betala ett öre extra. Micaela berättar att deras verksamhet lockat en särskild målgrupp till Kungsängen.
— Vi har hela 50 procent kvinnor på våra nybörjarkurser, vilket är en otrolig siffra. Jag har inte helt koll på statistiken men är övertygad om att ingen annan kommer i närheten av det. Men skriv inte att Patrik är en kvinnotjusare haha, säger hon skämtsamt.

Enligt paret Otterström är den svåraste uppgiften för dem att nå ut med att Golfshopen har samma prisnivå och liknande utbud som de största butiksjättarna, något de jobbar hårt för att sprida. Det golftokiga paret siktar på att stanna på Kungsängen och utveckla sin verksamhet på platsen där de trivs som allra bäst, golfbanan. Patric berättar varför golfen betyder så mycket för honom.
— Tänk dig att komma ner till klubben en fredag och så har vi 150 spelare på både Kings och Queens, våra respektive banor. Alla är på gott humör och kommer hit för att göra det roligaste de vet. Det skapar en fantastisk miljö. När jag tittar ut över banan står tre gubbar som är 70 plus på 10:e hålet och samtidigt på första tee ser jag två juniorer stå och slå ut. Spannet mellan olika typer av människor som finns på en golfklubb är unikt och något jag tycker är häftigt. Sen så finns det ju inget bättre än att hjälpa någon bota ett långvarigt problem med svingen. Att bara stå där på rangen och märka hur glad personen blir, det ger så mycket positiv energi.

golf01

Besök Golfshopen

Patrics nycklar till en lyckad golfsving:

  1. Grepp
  2. Uppställning
  3. Bollplacering
  4. Sikte

vintertraining

Besök Golfshopen

Här finns Golfshopen i sociala medier:
Facebook
Instagram


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!