Full fart för Kling Redovisning i Halvarsgårdarna, Borlänge

Efter tio år som byråanställd valde Karin Kling att starta eget år 2012. Den personliga redovisningsbyrån Kling Redovisning AB har sedan dess växt med Jennie Sjöberg. Byrån hjälper nu företag från Borlänge till Stockholm.
– Kunderna uppskattar närheten och att vi tar oss tid för dem, säger Karin Kling.

Ni är lite mer personliga än större byråer. Vad får det för konsekvenser för kunderna?

– Att vi verkligen har tid att sätta oss in i varje kunds situation. Det ingår egentligen inte i vårt jobb att hjälpa till med privata avtal och äktenskapsfrågor men i förlängningen deklarerar vi både bolagen och det privata. Det blir ofta så i och med att vi har nära kontakt med våra kunder.

Kling Redovisning AB ligger i Halvarsgårsgårdarna i närheten av Romme Alpin. Vilka är era kunder och vad hjälper ni till med?

– Det är främst aktiebolag, enskilda firmor och några föreningar. Storleken på kunderna är väldigt blandad; vår största kund just nu omsätter 80 miljoner kronor. Mestadels finns kunderna i Borlänge men även i Stockholm och några finns utomlands.

– Vi skräddarsyr våra tjänster efter kundernas behov och vad de önskar få hjälp med. Vi kan hjälpa till med allt inom redovisning, bokslut, deklarationer, löneadministration samt rådgivning. Vissa vill överlåta så mycket som möjligt till oss och andra vill bara att vi kontrollerar den bokföring de gjort själva.

Hur kommunicerar ni bäst med era kunder?

– För de som bor i närheten är det enkelt att komma hit men vid behov åker vi ut till kunder och sitter på plats där. Just nu sitter Jennie hos en kund en dag i veckan. Vi arbetar mycket tillsammans med våra kunder över internet och försöker att vara så flexibla som möjligt.

Du startade Kling Redovisning AB 2012 efter att ha jobbat på två större byråer sedan 2002. Jennie Sjöberg som är en tidigare kollega till dig blev en del av företaget 2014 när du var i behov av förstärkning. Vad har det betytt att starta eget och att börja anställa?

– Jag har hittat ett bättre sätt att arbeta. Förut jobbade jag jämt men istället för att jobba sju dagar i veckan har vi lyckats få större balans och effektivitet. Under de första två åren var jag själv i företaget och dessutom nybliven mamma, därför vågade jag inte ta på mig för mycket. Det blev en viktigt avlastning när Jennie kom in i företaget.

– Nu kör vi på. Vi har några större uppdrag och ett antal nya kunder i år. Vi har precis anställt Gun Bengtsson så nu är vi tre. Hon kommer direkt från en stor byrå och har dessutom drivit egen byrå i flera år.

Läs mer på Kling Redovisning AB


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!