Fräscha upp bostaden under sommarledigheten

Nu är det inte lång tid kvar tills den efterlängtade sommaren. Förutom värme, långa dagar och ett markant större naturligt tillskott av D-vitamin ser vi fram till den långa sommarledigheten. Här ska det givetvis finnas plats till strandbesök i landet och (förhoppningsvis!) utlandsresor. Men sommaren är också en utmärkt tid för att prioritera sin bostad och fräscha upp den.

Sommaren är den perfekta tidpunkten för att (börja) förbättra ditt hem och ge den en välbehövlig makeover. Men vart ska man egentligen starta?

Prioritera renovering av det mest nödvändiga

Innan du börjar kika på ting som att måla ditt kök i en ny färg eller lägga nytt kakel i badrummet kan det vara bra att kika på vad som faktiskt är mest nödvändigt. Har du ett gammalt hus kan det blir relativt dyra renoveringskostnader.

Totalrenoveringar varierar väldigt mycket i kostnader, men man kan räkna med ett belopp på omkring 8 000–15 000 kr/kvm. Vill du spara lite pengar kan du givetvis försöka göra så mycket arbete själv som möjligt. Se då till att investera i bra Engelbert Strauss arbetskläder, så att du förblir säker under hela renovationen. Engelbert Strauss har under flera år levererat arbetskläder av högsta kvalitet för hemmasnickaren så väl som företaget, och just därför är deras utbud ett säkert kort.

Räkna med ytterligare utgifter för utvändigt arbete

Räknar du med att genomföra arbete utomhus utöver renovering invändigt, som installation av fasadpaneler och omdisponering av boyta, ska du räkna med ytterligare några tusenlappar. Givetvis beror detta i förväg på hur pass bra husets skick är i förväg. Om det inte behövs göra fönsterbyten eller takomläggningar kan du räkna med att beloppet blir mindre.

Sedan skiljer det sig markant mellan moderna bostäder och sekelskiftsbostäder. Sekelskiftsbostäder är såklart mer tidskrävande, och därmed även dyrare. Sedan spelar givetvis bostadens storlek stor roll, och såklart också vilken sorts bostad det är: villa, radhus eller lägenhet.

Som du säkert förstått vid det här laget är det väldigt dyrt med husrenovationer. Det är ett roligt projekt, men det kostar väldigt mycket pengar och tar enormt mycket tid. Några gånger kan det till och med löna sig med att faktiskt investera i en helt ny bostad.

Ta de små detaljerna till sist

När du beräknat vad kostnaderna för invändig och utvändig renovering kommer kosta, och blivit klar med det, kan du prioritera de små detaljerna. Det är här fräscha, nya möbler, gardiner, mattor och liknande inredningsdetaljer kommer in i bilden. Då kan du prioritera att äntligen installera ett badkar, en extra tvättmaskin eller bygga den där köksön du drömt om så länge.

De små detaljerna är trots allt det som ger din bostad en unik och personlig touch. Ditt hem är ett ställe du (förhoppningsvis) ska bo i under en lång tid och spendera många timmar i. Därför är det viktigt att du känner dig trygg, bekväm och hemma i din bostad.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!