Från utbrändhet till livsglädje – Följ med på Martin Wijkströms helande resa

Han gick in i väggen 2012 – och igen 2013. Då fick Martin Wijkström nog och tog den hjälp han behövde för att komma ur ekorrhjulet och den negativa spiralen. Idag är han hälsocoach och vill sprida glädje till sina medmänniskor genom lek, healing och andningsträning.

Martin Wijkström spenderade större delen av uppväxten i Arboga, men har sedan ett antal år tillbaka flyttat till Örebro. Idag driver han salongen GlädjeLyckan och är en stor inspiratör för människor som söker vägledning, energipåfyllning och borttappad livsgnista. Livet har emellertid inte alltid varit en dans på rosa moln för Martin som under många år försörjde sig inom färdtjänst-yrket. Något som visade sig vara både stressigt och krävande, så till den milda grad att Martin blev utbränd och gick in i väggen – inte bara en gång, utan två:

– Det började egentligen tidigare än så med dålig hälsa och en korsrygg som inte mådde bra. 2010 fick jag kontakt med en kinesiolog och på bara några veckor blev ryggen betydligt bättre. Där och då började min resa och fascination för kroppen och hälsa i allmänhet. Det är tydligt att det finns andra vägar att gå än genom den tradtionella skolmedicinen.

– Tyvärr lyssnade jag inte på kroppens varningssignaler i samband med detta, vilket ledde till att jag brände ut mig 2012. Efter att ha legat hemma i några månader provade jag att återgå till jobbet 2013, men blev ganska snabbt dålig igen.

Och det var då du bestämde dig för att få till en förändring?

– Ja, då kom vändningen. Jag kände att det inte gick att hålla på så som jag gjorde utan att jag var tvungen att börja tänka helt annorlunda. Jag började utforska healing och träffade rätt personer, bland annat en psykologfysiolog som hjälpte mig att börja andas på rätt sätt.

Vilket blev början på ett nytt samarbete och ett nytt liv?

– Ja, jag började intressera mig mer för vad psykologfysiologen gjorde, och jag började då gå bredvid honom i hans arbete under ungefär ett års tid. I augusti 2015 var jag på en av Linda S. Levins föreläsningar i Örebro om boken ”Healingkoden”. Där träffade jag en person som berättade om en kvinna som höll i healingutbildningar, och som snart skulle pensionera sig. Hon tog mig under sina vingar och utbildade mig inom healing, så att jag i min tur kunde förmedla detta vidare till andra människor i framtiden.

Du titulerar dig idag, bland annat, livsglädjekonsult. Vad innebär detta?

– Jag sprider kunskap om hur man kan stanna upp och reflektera över vad man gör i livet. Det finns många som stressar i ekorrhjulet och bär på en känsla att något inte är bra, men inte kan komma underfund med vad som är fel. Den kreativa delen av hjärnan funkar inte vid stress och det är där jag vill fånga upp folk så att de förstår vad de egentligen vill, och hjälpa dem att hitta kärnan till varför de egentligen stressar runt.

– Jag vill fånga upp dem som är redo att hitta glädjen som de tappat längs vägen. Det kan handla om ett jobb som de drömt om i flera år, men som de av olika anledningar inte vågat eller hunnit ta tag i. Jag vill få dem att stanna upp och fundera på varför detta är deras drömjobb och sedan varför de inte har följt sina drömmar.

För att läsa mer om Martin, hans behandlingar och kurser – besök hans hemsida.

Du håller föreläsningar och kurser i ”att hitta härliga livsgnistan igen”. Berätta hur dessa kan se ut?

– Jag brukar starta varje föreläsning med att fråga hur folk mår. De flesta svarar då ”bra” eller ”jättebra”. Då brukar jag ställa frågan ”men varför mår du bra”, vilket brukar väcka upp många tankar hos folk. Mitt jobb är att vända på de stekar som finns och föreläsningen går ut på att besökarna ska få verktyg för hur man tar för sig i livet.

– Kurserna brukar inledas med en lek så att deltagarna får släppa loss och väcka barnet inom sig. Sedan brukar vi gå vidare med olika övningar, till exempel något som kallas medveten närvaro. Syftet är att få motsatt effekt till dem som går alldeles för fort och stressar i stan. I den här övningen får de istället gå så långsamt att de nästan tappar balansen. Något som brukar sätta igång kroppen hos folk.

– Vi har även olika närkontaktsövningar, för att få ut deltagarna ur deras ”komfort-zon”. Det blir många klappar och kramar för att lyfta fram hur bra människor mår av närhet med andra, och att detta är ett fantastiskt sätt att skapa förtroende.

Då håller även i andningsträning. Har du något bra tips för vad man bör tänka på vid andningen?

– Det är många i samhället som stressar, och därför överanvänder de ofta munnen vilket leder till andningen hamnar högt upp i bröstet, vilket är helt fel. Mitt tips är att sätta sig och lägga handen över magen, och sedan försöka rikta andningen mot handen på magen. Det är viktigt att andas in genom näsan så att man verkligen får diafragman att funka, något som till hundra procents säkerhet kommer få dig att må bättre.

– Många som håller på med idrott får lätt kramp i vaderna, vilket ofta beror på att de andas på fel sätt. Med rätt andning skulle det kunna undvikas, precis som de vardagliga besvären med axelsmärtor och huvudvärk.

Martin Wijkström tar emot sina klienter i Örebro och erbjuder även avslappnande healing-meditation och massage för att lindra stress, och för att få kroppen att må bra.

– En healingmeditation börjar med att man sitter mitt emot sin partner och tittar varandra djupt i ögonen. Efter ett tag byggs det upp ett lugn och man kan då få upp bilder, både på vad som tidigare hänt i livet men även saker som ligger i ens undermedvetna och som man inte har tänkt på tidigare. Healingmeditationen kan då bli en ren ”aha-upplevelse” för många människor…

För att läsa mer om Martin, hans behandlingar och kurser – besök hans hemsida.

Följ Martins resa med Glädjelyckan på Facebook.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!