Fortsatt fin resa för Especto som nu släpper podd!

Foto: Rebecca Selin rebeccaselin.se

Norrköpingsbaserade revisionsbyrån Especto med Ola Jakobsson och Mathilda Flyxén i spetsen fortsätter att övertyga och satsar på att ge mycket värde till kunderna under 2018.

– Min delägarkollega Mathilda Flyxén är numera auktoriserad redovisningskonsult efter godkänd redovisningskonsultexamen, säger Ola Jakobsson.

 

Er fina resa har fortsatt under 2017. Berätta mer om vad som hänt under andra halvan av året.

– Det stora är att vi har ytterligare en person hos oss och är nu fem personer på kontoret. Vi har även haft en kvalitetskontroll som utfördes av vår branschorganisation FAR. Vi klarade kontrollen utan anmärkningar vilket betyder att alla rutiner är på plats och att vi uppfyller god revisionssed.

– Mathilda klarade också sin redovisningsexamen som är ett nålsöga att ta sig igenom. Hon pluggade stenhårt under en tid och är nu auktoriserad redovisningskonsult. Det innebär att hon måste följa ett särskilt regelverk vilket ger en kvalitetsstämpel som våra kunder kan dra nytta av.

Ola Jakobsson, delägare och auktoriserad revisor

 

Hur ser det ut med inflödet av nya kunder och vad gör ni för att växa?

– Vi har ett bra inflöde av mindre bolag som vi hjälper, och framförallt är det revision som vi växer på. Vi fortsätter att hjälpa till med bokföring, bokslut och årsredovisningar även när företagen växer sig lite större och vi gör även ett antal koncernredovisningar.

– Vi växer på rekommendation och har utöver det inte arbetat särskilt mycket på att sälja oss själva. Utåt syns vi framförallt på Facebook, Instagram och hemsidan.

Ni har många nöjda kunder. Vad får de från er som de större byråerna inte kan ge?

– Större byråer kan tappa lite i närvaro hos kunderna, att finnas där när vi behövs som mest. I samtalet kring revisions- och redovisningstjänsten dyker många andra frågor upp som är angelägna för våra kunder. Det kan exempelvis handla om huruvida de ska köpa en fastighet i företaget eller något liknande.

– Våra kunder får ett personligt bemötande och en nära relation till sin byrå.

Under 2018 kommer ni att släppa poddcasten ”En podd”. Berätta mer!

– Ja, vi kommer att släppa en egenproducerad podd i åtta delar som släpps från och med januari. Det kommer att bli ett avsnitt i veckan med intressanta och duktiga gäster som medverkar. Vi ska lyfta upp ämnen som är intressanta för vår kundgrupp; det kommer att bli en hel del prat om försäljning, en affärsjurist kommer att prata om varför det är viktigt med avtal, vi kommer att ha personer från försäkringsbolag, ett styrelseproffs med flera.

 

Det låter som ett ganska nyskapande upplägg för en revisionsbyrå! Hur fick ni idén?

– Det är något jag sagt från början – att vi skulle ha en podd. Och kanske är det lite storbyråtänk att ha en podd men vi testar också gärna nytt. Avsikten är att ge tips och råd som kunder kan ta till sig av under 20-30 minuter långa avsnitt som passar bra att lyssna på när man är på väg till jobbet.

Och hur har det varit att kombinera det vanliga arbetet med podcast-skapande?

– Det har varit en rolig upplevelse och jag är en selfmade man så jag ger alltid mitt yttersta. Rent tekniskt tog det lite tid att hitta rätt mikrofoner och program, men svårast var faktiskt att hitta en bra lokal. Till slut blev det att vi spelade in hemma i gästrummet.

– Vi satsar även på en Youtubekanal där tanken är att vi ska ha korta videos med praktiska tips. Förhoppningsvis är vi igång ordentligt innan sommaren.

 

Vad händer mer under 2018? Finns det expansionsplaner?

– Ja, vi är lite trångbodda och kan inte bli fler än fem här, därför tittar vi oss lite omkring.

– Det viktigaste är att fortsätta som vi gör och att ha roligt på jobbet. Om man arbetar med någonting som är väldigt seriöst och kräver stor noggrannhet är det desto viktigare att få skratta då och då!

 

Läs mer om Especto

 

 


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!