Det hör sommaren till att slå på P1 klockan ett och lyssna när en grupp kända och okända svenskar berättar om sina liv, upplevelser och/eller sina expertområden. För den som inte tänker lyssna på vartenda sommarprat, kan det kan vara svårt att sålla. I Bokhandeln tipsar om de sommarprat av författare som vi mest ser fram emot, sorterade efter när programmen släpps.

Katarina Wennstam Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Katarina Wennstam
Vem? Wennstam är kriminalreportern som började sin författarkarriär med att skriva reportageböcker om samhällets syn på våldtäkt; den uppmärksammade Flickan och skulden, som sedan följdes av En riktig våldtäktsman och Flickan och skammen.Utöver det har hon skrivit 10 spänningsromaner (hittills!) om utsatta kvinnor. Wennstam är även ständigt aktuell som debattör.
När? 6 juli
Var?  Länk till Katarina Wennstam sida och sommarprat

Jesper Waldersten Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Jesper Waldersten
Vem? Waldersten är mest känd för sin konst där han blandar måleri, foto, kollage, film – men orden har en central roll i hans konst, och han skriver även poesi. Waldersten har gett ut 10 böcker.
När? 7 juli 13.00
Länk till Jesper Walderstens sida och sommarprat

Fatima Bremmer Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Fatima Bremmer
Vem? Bremmer fick Augustpriset 2017 för biografin Ett jävla solsken som handlar om journalisten och äventyraren Ester Blenda Nordström som wallraffade långt innan begreppet fanns! Har även skrivit De sista tanterna: Från husmor till modeikon, ett kulturhistoriskt porträtt över den svenska tanten.
När? 17 juli 13.00
Länk till Fatima Bremers sida och kommande sommarprat

Ingrid Wall Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Ingrid Wall
Vem? Wall är mamma till den mördade journalisten Kim Wall. Ingrids bok Boken om Kim Wall: När orden tar slut utkommer först i november, men den blir förmodligen en av höstens mest omtalade böcker. Boken om Kim Wall: När orden tar slut kommer berätta den sanna historien om ”den engagerade och viljestarka kvinna hon var, som människan och journalisten Kim – inte som offret.”
När: 10 augusti 13.00
Länk till Ingrid Wall sida och kommande sommarprat

Sara Danius Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Sara Danius
Vem? Sara Danius är professor i litteraturvetenskap och Svenska Akademins första kvinnliga ständig sekreterare, som avgick (eller eventuellt tvingades att avgå) efter skandalen med den så kallade Kulturprofilen. Hennes avgång ledde till protesten #knytblusförSara. Hon har gett ut en mängd böcker och essäer, bland annat romanen ”Den blå tvålen” samt artikel- och essäsamlingen ”Husmoderns död.”
När? 18 augusti 13.00
Länk till Sara Danius sida och kommande sommarprat