familjevaenligt-pa-groenasen-aelg-lantdjurspark

Familjevänligt på Grönåsen älg- & lantdjurspark

Grönåsen älg- & lantdjurspark i Kosta i Småland har slagit upp portarna för året och är nu ännu finare och trevligare tack vare upprustningar. Gill och Patrik som driver parken för tredje säsongen ser fram emot att bidra med nya upplevelser för svenska familjer och utländska turister.
– Folk hittar hit av sig själva och ett besök för en familj kostar inte så mycket.

Ni är en av Sveriges största älgparker och parken grundades redan 1994. Vad får besökarna se och uppleva hos er?

– De får se och uppleva älgar, lantdjur och en vacker natur. Även fast det är mycket folk en sommardag så finns det en stillhet som upplevs som väldigt positiv av besökarna. Älgarna är det största och det som lockar folk att komma hit. Vid sidan av älgarna är getterna väldigt populära och får mycket uppmärksamhet.

gronasen4

Det blir er tredje säsong som ägare till Grönåsen älg- & lantdjurspark och ni har redan hunnit sätta ert avtryck på parken. Berätta mer om er vision.

– Parken har alltid varit familjeägd med ett stort hjärta bakom. Våra djur går i första hand och deras välmående är viktigast. De ska kunna leva ett så naturligt liv som möjligt.

– Vårt fokus sedan vi tog över har varit att rusta upp och göra det finare och ännu trevligare för djur och gäster. Utöver upplevelserna av djuren vill vi att besökarna ska få tillbringa sin dag i en ren och fin park.

– Framöver finns det möjlighet att vi utökar med ännu fler djur.

Utöver många svenska barnfamiljer har ni, inte helt oväntat, många tyska besökare. Förklara varför älgar är så speciellt för tyskar och berätta om er älgshop som är Sveriges största!

– Tyskarna är glada för svensk natur och uppskattar naturupplevelser. Att älgen är så pass stor som den är i Tyskland kan nog ingen riktigt förklara! Vår butik är 220 kvadratmeter stor; det är alltifrån nyckelringar kepsar, magneter, t-shirts, skinnprodukter och knivar. Vi har även börjat med en rad närproducerade produkter som sylt, honung och mycket charkuterier. Det finns också möjlighet att köpa älgkorv som gästerna själva sen grillar i vår grillhydda där elden brinner i stort sett hela dagen – en upplevelse som många uppskattar. Vi har även enklare fikaservering och glass att köpa.

alg-safari-gronasen-1659-2

Hur lång tid tar ett besök hos er och hur stor del av året håller ni öppet?

– Det fungerar som en djurpark och tar vissa gäster 45 minuter och andra 3 timmar. Man går en runda på 1300 meter och många vill stanna och fota. Det går att göra det enkelt och uppleva djuren, tystnaden och grilla lite korv. Vi håller öppet mellan Påsk och Allhelgonahelgen.

Se öppettider och läs mer om djuren på Grönåsen älg- & lantdjurspark


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!