ekonomi2

Få din egen ekonomiavdelning

Ekonomihanteringen i den egna firman får inte bli en tidsfälla. Det är bättre att man fokuserar på det man tycker är roligt och gör bäst. Det menar Tomas Gahl på Wat Ekonomikonsult AB.

I en perfekt värld skulle vi kunna ägna all vår tid åt det vi brinner för. Bokslut och skattefrågor i det egna företaget kan vara nog avskräckande för vem som helst utan en ekonomiutbildning. Att låta någon annan ta vid där kunskapen och intresset slutar är mer lönsamt än vad många tror.

– Vi blir en avlastning för många mindre företag. Tar vi hand om ekonomin kan företagaren åter fokusera på verksamheten. Vi åker ut och gör allt som en ekonomiavdelning gör på ett större företag, säger Tomas Gahl.

Att företag tar in extern ekonomihantering kan bero på en rad olika anledningar men några är vanligare:

– Mycket är inte helt oväntat säsongsbetonat, det är absolut fler som hör av sig mellan mars och maj. Vårt arbete som ekonomikonsult handlar också om att komma in i ett skede när ett företag är på väg att anställa ny personal. Saknas en redovisningskonsult eller annan ekonomipersonal under en period så tar vi vid. Vi ser oss som en egen ekonomiavdelning till mindre företag. Vi utgår alltid från kundens behov och i många fall handlar det om att vi kommer någon gång i månaden, säger Tomas Gahl.

Tomas Gahl tycker att det finns enkla knep för nya företagare.

– Man ska ha ett företagskonto och bestämma sig hur mycket man behöver för att leva. När man kommit över nivån kan man använda pengarna till att betala in skatt. Men man ska inte behöva låna pengar för att lägga undan i förväg till kommande skattebetalningar. Det är viktigt att hålla reda på sina papper och koncentrera sig på det man gör bäst.
Wat Ekonomikonsult AB har tjugo års erfarenhet inom ekonomi och redovisning. De arbetar såväl ute hos kund som på kontoret på Kungsholmen.

Weronica[1]
Weronica Börjesson
Tomas Gahl

 


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!