njut-av-julbordet-i-sagolika-vinterlandskapet

Exklusiva råvarorna — förgyller julen i anrika vinterlandskapet

Dalarna är ett landskap som verkligen förknippas med julen. I den historiska miljön vill Fryksås Hotell göra den uppfattningen till verklighet. Och samtidigt bjuda på en matupplevelse utöver det vanliga.
— Vi har lyckan att bo mitt i skafferiet, säger Hotellchef Ulla Karlsson.

I över 85 år har Fryksås Hotel och Gästgiveri skämt bort människor från världens alla hörn. Under vintertid blommar verksamheten som allra mest. Med närhet till Orsa Grönklitt, av många ansett som Sveriges bästa anläggning för längdskidåkning, och flertalet alpina backar välkomnar Fryksås hotell mängder av skidgäster. Men också en stor skara som bara vill njuta av en vacker miljö och mat av högsta klass.
— Självklart lockar den unika miljön med fem mils utsikt över Orsa och Siljan mycket folk. Vi har också lyckan att bo mitt i skafferiet. Vilket innebär att vi har många lokala råvaror bland annat hjortron, lingon, blåbär och svamp som är unika i just vår matlagning, säger hotellchef Ulla Karlsson.

fryksas1

Boka julbord på Fryksås Hotell

De exklusiva råvarorna har givetvis en viktig plats när Fryksås Hotell dukar upp för årets stora höjdpunkt, julborden. En populär milstolpe för många av hotellets trogna gäster.
— Julborden börjar första advent och serveras sedan alla helger fram till julafton. Det finns även möjlighet att boka på vardagarna om man vill ha en större sittning. Särskilt våra sittningar på julafton är väldigt populära. I år har vi hela tre sittningar som lett till att hela hotellet redan är fullbokat. Vi har enormt mycket återkommande gäster. Många går gärna ut och tar ett julbord med sina barn och barnbarn för att slippa behöva sitta hemma och äta rester i flera veckor efter jul, säger Ulla.

fryksas5

Boka julbord på Fryksås Hotell

Mat från Dalarna kopplas lätt till viltkött, något som också präglar Frykså Hotells julbord. Men de erbjuder även vegetarianer goda möjligheter att plocka bland olika juldelikatesser som är befriade från kött.
— Vi är en restaurang som är väldigt viltinspirerad. Därför har julbordet självklart en extra twist av det genom bland annat älg- och, björnkött. Vi har också en stor del av julbordet som är vegetariskt, något som blir allt mer trendigt. Nästan all mat är gluten- och laktosfri vilket genomsyrar alla våra menyer, säger Ulla.

fryksas3

Boka julbord på Fryksås Hotell

Restaurangen är uppdelad så att man kan sitta avskilt med sitt sällskap trots att det är fullt i den stora byggnaden. Att verkligen få sina gäster att slappna av och njuta av ledigheten är av högsta prioritet för Ulla och hennes anställda.
— Vi har mysiga boenden och inget rum är det andra likt. På vår gård står hus som vi kallar fäbodsviter med egen bastu och andra förmåner. Jag är väldigt stolt över min personal, de är grundstommen för att allt ska fungera. Vi ska alltid kunna erbjuda en upplevelse som uppfyller de höga förväntningarna eller mer.

fryksas2

Boka julbord på Fryksås Hotell

Se film om Fryksås Hotell

Här finns Fryksås Hotell i sociala medier:
Facebook
Instagram


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!