tre santi

Ett italienskt kök mitt på Södermalm

Hosteria Tre Santi ligger centralt beläget bland Södermalms teatrar och promenadstråk. Här görs äkta italiensk mat med en enkel tumregel: Hitta och använd de bästa råvarorna som finns att få tag på för årstiden. Hosteria Tre Santi erbjuder specialkomponerade menyer efter säsong och med en gemytlig uteservering är Hosteria Tre Santi en av Stockholms bästa restaurangupplevelser.

Hosteria Tre Santi är medlem i Club Buona Tavola Italiana vars målsättning är att befrämja initiativ avsedda att utveckla professionalism, kvalité och bevarandet av den italienska profilen på italienska restauranger.

– Vi eftersträvar alltid att ge våra gäster en helhetsupplevelse. Vi erbjuder en resa genom det italienska köket och proffsig service i en mysig atmosfär, säger Kostas Thanasis.

Ett exempel på en specialmeny som erbjuds är:

  • Carpaccio: Tunna skivor oxfilé med ruccola, färskhyvlad parmesanost, oliver, citron och jungfruolivolja.
  • Bigoli al Scampi: Färsk bigolipasta med scampi, tomat, vitt vin, vitlök, chili och persilja.
  • Grillad oxfilétournedo toppad med parma och mascarpone. Serveras med en långkokt tryffelsås, italiensk potatiskaka och ruccola.

tresant1

Sommelier och egen vinkällare

Hosteria Tre Santis egen sommelier hjälper till att välja ut något från restaurangens egna vinkällare och erbjuder även en mycket efterfrågad vinprovning. Vinprovningen är en kittlande rundvandring bland Italiens vinlandskap där gästerna får njuta av både klassiska och nya överraskningar. I samband med vinprovningen rekommenderas en avsmakningsmeny samt charkuterier och ostar. Vinprovningarna sker i grupper om fem till trettio personer och erbjuds både till företag och privatpersoner.

– Gästerna kan också provsmaka grappa. Vårt stora utbud av olika sorters grappa gör att både nybörjaren och den mer bevandrade gästen hittar en grappa som faller i smaken, säger Kostas Thanasis.

tresanti2

 

Kontakta Hosteria Tre Santi idag
För mer information och bordsbokning www.tresanti.se 08-644 18 16
Blekingegatan 32,

118 56 Stockholm

 


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!