reiki 3

Energimedicin till svenska sjukhus

Mår dina barn bra av att få sitta i ditt knä? Kändes det bra senast du fick en kram? Reiki är en sjukvårdmetod och energibehandling som används runt om i världen och är godkänd av WHO.

Det främsta argumentet för att lära sig mer om reikihealing är den snabbt ökade acceptansen och stigande efterfrågan världen över. Antalet arbetstillfällen i Sverige blir också fler.

Eva Gedung arbetar med reiki vilket betyder att hon kanaliserar energi till kunder. Hon säger ”klienter” istället för patienter eftersom reiki ännu inte är godkänt att använda på svenska sjukhus. Samtidigt är reikihealing godkänt av skatteverket som friskvård.

– Det har blivit väldigt populärt. Det finns på sjukhus i många länder, bland annat i Norge. Det är bara en tidsfråga innan det kommer till svenska sjukhus, säger Eva Gedung.

Eva Gedung är civilingenjör och även utbildad marknadsekonom. Den stressiga rollen som projektledare gjorde att hon sökte sig till transcendental meditation och det var på den vägen hon hittade reiki.

I rollen som reikihealare arbetar Eva med vanlig handpåläggning, men hon har också förmågan att kanalisera energi då kunden inte är fysiskt närvarande.

– Jag jobbar ofta på distans. Först pratar vi per telefon för att jag ska försäkra mig om att klienten ligger ner. När vi lägger på gör jag olika tecken och kopplar upp mig på den kanaliserade energin. Healingen tar cirka en halvtimme. Det är vanligt att klienten upplever djup avslappning och somnar.

reiki4

Eva tycker att alla borde lära sig att utföra handpåläggning.

– Då skulle vi inte ha några krig. De gäller att ta hand om varandra istället för att bråka. Klienterna blir djupt avslappnande och den självläkande energin sätts igång. Det är också bra att lära sig meditera.
Eva Gedung är diplomerad Reikihealare och arbetar i Enskede.

 

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!