healing-power-1

Efterfrågade healaren – därför lämnade jag jobbet som ingenjör

I många år satte han tryggheten och karriären på järnvägen högst. Idag hämtar Johan Bang inspiration från möten med människor, resor, workshops och föreläsningar om energimedicin.
– Jag sa upp mig i februari och ska jobba med det här.

Du var teknisk specialist på trafikverket. Vad säger dina gamla kompisar om din nya karriär?

– Ingenjörer är de som har den tuffaste utmaningen att ta in det här enligt studier, det är nog ingen där som förstår den resa jag har gjort. Men jag förstår och accepterar att de inte gör det. Jämfört med naturvetenskapen, som jag själv har bakgrund inom, så krockar det här. Jag arbetar med att se till att det kommer ner höga frekvenser och jag kan själv inte förstå processen, men jag har accepterat att jag inte förstår och jag är väldigt tacksam över att ha fått gåvan.

healing-power-1

Du har bland annat föreläst på Öland där du blev fullbokad under hela den veckan. Berätta vad du gör och om din utbildning inom healing?
– Det som energimedicinen ger är höga frekvenser som är läkande. Jag brukar använda begreppet energimedicin när jag är ute och föreläser eftersom jag vill att energimedicin växer som begrepp. Den form av healing som jag utövar kallas även för Reconnective Healing. Mina grundutbildningar gick jag i Oslo och London och jag är Cerftified Foundational Practitioner of Reconnective Healing® efter utbildningar med Doktor Eric Pearl.

Var kommer de höga frekvenserna från?

– Jag säger den yttre intelligensen, andra kallar det för universum eller Gud. Det är en källa vi inte ser och som jag styr ner energi från. Det leder till självläkning eftersom energimedicinen är en återgång till ett optimalt tillstånd av balans och resultatet av det kan ge läkning på alla plan: känslomässigt, psykiskt eller fysiskt. Det är en naturlig process och Reconnective Healing som jag arbetar med står ut med väldigt tydliga resultat när man inom forskningen har mätt olika former av healing med instrument.

Du har en anknytning till Hawaii som idag har lett till ett samarbete, berätta.

– Jag har gått utbildningar och rest med Inspired by Hawaii och haft kontakt med och utbildat mig hos en Hawaiiansk Kahuna för att ta del av hans syn, framförallt på hur vi män fungerar. Han säger att män inte har så mycket visdom här i Sverige och att få män vet hur de ska öppna upp sina hjärtan.

– Han är en väldigt bra inspiratör och skapare för många människor och han vill nu att jag ska dela med mig och lära upp män i Sverige. Det handlar dels om att vara en bättre man i samhället, att hitta sig själv och sin livsväg av kärlek.

Hur kommer du att arbeta med detta?

– Jag håller på och startar något som heter Manslyftet. Jag vill skapa utbildningsmöjligheter med personlig utveckling i grupp.

– Målet är att bygga ihop en inre och en yttre resa. Det kan handla om exempelvis vandring eller att åka till Italien och köra Ferrari, och samtidigt få ta del av utbildning. Det handlar mycket om personlig utveckling som till exempelvis känslor och visdom.

JohanB

Vad säger du till de som tvekar till att lyssna till sitt inre?

– Våga lyssna. Från att ha sökt trygghet hela livet har jag själv har mött min stora rädsla. Jag har bytt tanken på att alltid ha fast lön till glädje och kärlek. Jag söker upplevelser med mina sinnen och får kraft av natur, människor och resor. Många som jag träffat känner igen mitt uttryck: ”Idag är en bra dag” Det kan alltid vara en bra dag, även för återhämtning.

Johan Bang är författare till Den Rosa ödlan och den gyllene valpen: sagan om hur de träffades och skapade ett barn tillsammans.

(När han skrev boken hade Johan efternamnet L Wendleman)

Han driver Healing Power och håller inspirationsföreläsningar och utövar energimedicinen Reconnective Healing i hela världen.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!