Eco Emerald – den vårdande juvelen i Falkenberg

Pure cell treatment eller kanske hawaiiansk massage? Eco Emerald är den personliga hudvårdssalongen som sätter kunderna i fokus.

– Kunderna ska känna ”wow, vad bra”! Vi på Emerald brinner för våra jobb och vill att alla ska känna sig så trygga och nöjda att de återkommer för fler behandlingar, säger ägaren Ann-Louise Hansson.

I två år har Ann-Louise Hansson drivit salongen Eco Emerald. Men det var för två månader sedan som salongen bytte lokaler och adress, eftersom man hade vuxit ur sin trånga kostym. Idag utförs behandlingarna i den 120 kvadratmeter stora lokalen på Stortorget 1 i Falkenberg. Emerald-familjen växer och växer:

– Jag har arbetat i den här branschen i 15 år, och är utbildad till ekologisk hudvårdsterapeut, friskvårdskonsulent och KBT-coach. Dessutom är jag certifierad massör. Så jag gör lite av varje i salongen, berättar ägaren Ann-Louise Hansson.

– På Emerald jobbar även Ulrika som är fotvårdsterapeut, Frida som är massör och vaxare, Ximena som är nagelterapeut och Mary som gör allt från hudvårsbehandlingar och massage till fransar och ögonbryn. Dessutom har vi Viktoria som sitter i kassan, gör ekologiska hudvårdsbehandlingar, fransar, ögonbryn, spray-tan och vaxningar. Natalie ansvarar för marknadsföringen och vårt ansikte utåt.

– Sen har vi även Tick, vår thai-massör, som hyr ett rum hos oss.

Ann-Louise Hansson älskar sina arbetsdagar på Emerald.

Den dagliga personalstyrkan består av minst fem personer, och tur är väl det eftersom Emerald har blivit Falkenbergs mest populära och välbesökta skönhetssalong. Här är ett litet axplock på behandlingar som kunderna blir erbjudna:

Pure cell treatment är en anti-age behandling som passar alla. Här använder vi oss av levande växtstamceller, från läkeväxten rosenrot, som har antiflamantoriska egenskaper. Ansiktsmasken är rik på antioxidanter och vitaminer i levande form, och har en anti-ageverkan på djupet, ger huden näring, spänst och lyster. Perfekt för den som vill bli kvitt akne eller rynkor. Genomstimulerad cellförnyelse ger huden ökad moståndkraft så att den kan reparera sig själv. Kunden får synbart resultat, oavsett hudtyp, eftersom växtstamcellerna fortsätter sin stärkande effekt och ger ett ansiktslyft på lång sikt.

Hawaiinsk massage är en energirik helkroppsmassage som följer kroppens energibanor. Emerald jobbar med LOMI-LOMImetoden som är en urgammal metod där massagen sker i rytm till avslappnande musik. Den hawaiianska massagen går in djupet och man jobbar med båda benen samtidigt. Dessutom masseras magen, bröstmusklerna, nacken och hårbottnen.

För den som vill unna sig det lilla extra finns Emerald Special Treat. Behandlingen inleds med kropps-peeling följt av en dusch. Sedan är det dags för helkroppsmassage som till sist avslutas med en härlig ansiktskur.

Spray-tan är något som blivit väldigt populärt hos Falkenbergborna. Eco Emerald använder sig av Tanlovers ekologiska spraylösning som är helt fri från alkohol och parfym, och består till 100 procent av rena och naturliga ingredienser. Effekten från en behandling varar i 5-7 dagar, och ger en gyllene känsla för den som vill ha en sommarfin lyster även under vinterhalvåret.

Ert sortiment består till stor del av Maria Åkerbergs produkter. Vad, tycker du, är det som gör just dessa så bra?

– Redan 2003, när jag startade min första salong, så började jag kika runt efter bra produkter som jag kunde använda och sälja. Jag köpte då in en del av Maria Åkerbergs sortiment för att prova på mig själv. På den tiden var Maria Åkerberg ny på marknaden, och jag ringde då upp henne för att få tips på hur jag skulle få bort konstiga knottrer som jag hade på huden.

– Det gäller att ge hennes produkter lite tid, och jag kände efter hand att de hade gjort underverk med min hud. Jag har nog finare hy nu när jag är 53 än när jag var 40. Man mår helt enkelt bra av att använda Maria Åkerbergs produkter, som är både renande, naturliga och vårdande. De fungerar som en förlängning av den dagliga rengöringen.

Vad använder ni mer för produkter?

– Jag vill lyfta fram hennes ”Eye Cream More” som är en riktig höjdare för den som har hängiga ögonlock. Vi har själva dokumenterat att den gör susen redan efter fyra veckors användning, vilket innebär att man inte behöver göra något ögonlyft. ”Eye Cream More” lyfter ögonlocken så att det blir upp till 40 procents förbättring.

– Vi har även olika kit som vi använder vid våra tonårsbehandlingar. Där visar jag hur tonåringarna ska göra med sin dagliga rengöring och hur de tar hand om sin hy på bästa sätt. Vi säljer färdiga kit för alla hudtyper, och det är då viktigt att man använder hela setet och inte enbart någon eller några av produkterna. Man ska heller inte använda och blanda olika märken, utan hålla sig till ett och samma för att få bästa resultat.

– Vill man göra tonårsbehandlingen på plats på Emerald är den 30 minuter lång. Då ingår rengöring av ansikte och dekolletage, peeling, ansiktsmassage och mask.

Ni är en av de mest välbesökta salongerna i Falkenberg. Vad är hemligheten bakom framgången?

– Vi har bra behandlingar och sätter alltid kunden i fokus. Det ska vara en trevlig upplevelse att komma in till oss och kunden ska känna att han/hon blir väl omhändertagen. Våra kunder gillar dessutom att vi har så mycket att erbjuda under ett och samma tak.

– Vår målsättning är att kunden ska känna ”wow, vad bra” efter varje behandling. För att hålla motivationen uppe tror jag personligen att man måste brinna för det man gör. Jag får ny energi varje dag när jag går till jobbet eftersom jag har både arbetskamrater och kunder som är fantastiska.

I relaxavdelningen kan kunderna sitta skönt och njuta av något gott i väntan på behandling.

Eco Emerald har öppet varje dag, kl 10-18. Både gammal och ung är välkommen, och förutom generösa pensionärsrabatter kan Emerald erbjuda allt mellan ”dyrt & exklusivt” och billigare varianter av behandlingar och produkter.

Läs mer om Eco Emerald på deras hemsida.

Besök Emeralds E-shop.

Följ Eco Emerald på Facebook och Instagram.

Läs mer om Maria Åkerberg och hennes produkter.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!