”Du lämnar aldrig Texas missnöjd, fattig eller hungrig”

Texas Longhorn på Kungsholmen är ett av de stora flaggskeppen i den numera väletablerade kedjan med ursprung från södra USA. Varje dag lockar de gäster från runtom i huvudstaden med mat av högsta klass och en social stämning i sann amerikansk anda.
— Du lämnar aldrig Texas missnöjd, fattig eller hungrig. Det är en mening som sammanfattar vår verksamhet på bästa sätt, säger tidigare restaurangchef Sebastian von Arnold.

Texas Longhorn har funnits i Sverige sedan mitten på 90-talet. I dag kryllar det av franchise-kedjans kvarterskrogar runtom i landet, från Östersund i norr till Malmö i söder. Annat var det 1998 då Texas Longhorn Kungsholmen slog upp portarna som blott andra restaurang i det numera välkända företaget. Sedan dess har det populära matstället arbetat hårt för att ständigt fortsätta utvecklas.
— Ända sedan starten har vi försökt göra vår kvarterskrog bättre och bättre. Vi är väl medvetna om att vi är en del av en stor kedja och är noga med att hålla oss inom koncernens regler, men samtidigt siktar vi på att skapa en miljö som gör oss till mer än bara en ”vanlig” Texas genom att hitta på lite roliga grejer då och då som sticker ut. Vi försöker verkligen att bjuda våra gäster på något alldeles extra, säger tidigare restaurangchef Sebastian von Arnold.

Besök Texas Longhorn Kungsholmen

I köket tillagas rätter från södra USA på klassiskt vis. Det råder inget som helst tvivel om att det är en ingrediens som står i centrum av köket från Texas, kött.
— Vår mat har alltid kretsat kring stora stekar. Något som känns typisk från Texas är att allt ska vara lite större än vanligt. Enkelheten med en bra köttbit kan många gånger vara det bästa som finns men vi försöker samtidigt hänga med i utveckligen som sköts från huvudkontoret. En utveckling som går framåt i en rasande fart. Något som är exklusivt för oss på Texas är vår egna barbecuesås samt att allt är kolgrillat. Vi använder inga stekbord utan allt görs på en ordentlig grill, säger Sebastian.

Besök Texas Longhorn Kungsholmen

Något som är lika viktigt för Texas Longhorn Kungsholmen som kvalitén på maten är att skapa en trevlig miljö runtomkring. I sann amerikansk anda satsar personalen på att skapa en social stämning utöver det vanliga.
— Vi vill att det ska kännas gemytligt. Att skapa en avslappnad stämning som leder till att folk släpper på garden. Man ska känna att man kan vara sig själv när man kommer in här. Vi har alla olika typer av gäster, allt från advokater och kostymnissar till stora damsällskap och familjer. Det blir ofta snack mellan borden, något som är jättekul. Krogen är en levande organism. Det blir ju alltid roligare när folk har kul tillsammans, säger Sebastian.

Besök Texas Longhorn Kungsholmen

Under sina snart 20 år i branschen har Texas Longhorn Kungsholmen samlat på sig mängder av stamgäster. Sebastian berättar om ett speciellt minne som är ett levande bevis på att gästerna verkligen uppskattar deras koncept.
— För några år sedan bestämde sig vårt äldsta stammispar sig för att gifta sig i vår bakficka. De har ätit här två till tre gånger i veckan sedan dag ett när vi öppnade för första gången och kände att stället betydde så mycket för dem att de ville göra något alldeles extra.

Besök Texas Longhorn Kungsholmen

När ägaren Phil Huntzinger startade Texas Longhorn för över 20 år sedan hade han ett motto från sitt amerikanska hem som blev ledstjärnan i hela franschisekedjans verksamhet. Ett motto som enligt Sebastian von Arnold lever kvar än idag.
— Vår gamla slogan är ”You never leave Texas dissatisfied, broke or hungry”. Eller som det blir på svenska ”Du lämnar aldrig Texas missnöjd, fattig eller hungrig”. Det är en mening som sammanfattar vår verksamhet på bästa sätt.

Besök Texas Longhorn Kungsholmen


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!