din-vinst-redovisningsbyra-ab-nomineras-till-pris

Din Vinst Redovisningsbyrå AB nomineras till pris

Hanna Denize har bidragit till att förenkla företagande för invandrare i Sverige. Nu har hennes redovisningsbyrå nominerats till Årets Nykomling i Tierps kommun.
– Varje år har jag en ny kampanj för att uppmuntra invandrare att starta företag i Sverige, säger Hanna Denize.
Du erbjuder ovärderlig kunskap och perspektiv till småföretagare och mellanstora företag. Vad är det som gjort att Din Vinst Redovisningsbyrå har lyckats hjälpa så många?

– Vi är duktiga på att informera även om sådant som kunden inte vet att den ska fråga om. Utöver att sköta bokföring, fakturering, bokslut och deklarationer fokuserar vi på allt kring processen med att starta företag i Sverige.

Vad kan det vara som du upplyser kunderna om?

– Sådant som går att dra av på, att man måste betala mer för ett aktiebolag, vad som måste finnas med i en bolagsordning, momsdeklaration, skatteregistrering och de deklarationer som följer med registreringen. Det är allt möjligt.

– Det är många som har en vilja att etablera sig med företag här i Sverige men som upplever svårigheter med att arbeta med myndigheter. Då finns vi där för dem.

Du kommer själv ursprungligen från Polen med en bakgrund som lingvist och pratar flera språk. Du har också bott i Storbritannien. Hur uppmuntrar du företagande för invandrare?

– Genom att vara proaktiv. Jag har återkommande kampanjer för att uppmuntra företagande. Det började med att jag gav gratis hjälp samt hjälpte till med all byråkrati till de som ville starta eget företag. Jag har också varit ute och gjort presentationer i invandrarföreningar.

– I Sverige är sysselsättningen lägre bland invandrare men andelen företagare är lika mellan invandrare och svenskar procentuellt sett. Invandrare har större chans till framgång om de testar att starta en egen verksamhet.

Du är en av tre företagare som nominerats till Årets Nykomling i Tierps kommun. Den 12 maj avslöjas vinnaren. Hur kommer du fortsätta att ge stöd till företagare under 2017?

– I år kommer jag att erbjuda gratis stöd i 3 månader för företagare som startar eget med min hjälp. Det kan vara att ringa Skatteverket, prata med Försäkringskassan eller bara att informera om sådant de inte vet att de måste tänka på.
– När jag har en ny kund träffas vi eller pratar i telefon för att jag ska förstå vad de behöver. De kan behöva starta en enskild firma eller ett aktiebolag, eller så vill de konsulta utomlands. De kan också behöva hjälp med papper eller med ett kontor och kontakter.

Vad uppskattar dina kunder mest av allt med det arbete du gör för dem?
– Att jag tar hand om dem och att jag i ett tidigt skede tänker på saker även fast de inte frågar. Att inkomstdeklaration är i maj vet alla svenskar men det är inte lika självklart för alla invandrare. Det är saker som jag försöker fråga om.

Läs mer på Din Vinst Redovisningsbyrå

Din-Vinst-Redovisningsbyrå-Logotyp

 


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!