DET BÖRJADE MED ÖGONFRANSFÖRLÄNGNING – SEDAN EKOLOGISK HUDVÅRD OCH LYMFMASSAGE: ”JAG HAR ALLTID VARIT INTRESSERAD AV HÄLSA OCH FRISKVÅRD”

Lina Engman Adevik lämnade yrken inom administration och ekonomi för att istället ägna sig åt ögonfransförlängning, ekologisk hudvård, lymfmassage, medicinsk laser och hårmineralanalys. Nu breddar hon sig och går en utbildning till medicinsk lymfterapeut.

— Det är en hård attityd i samhället. Man ska prestera och armbåga sig fram till varje pris. Det är en företagskultur som jag kände att jag inte kunde stå för, berättar Lina.

 

Med Linas Hud och Hälsa i Vendelsö, Haninge, känner Lina Engman Adevik att hon verkligen har hittat hem. Hon arbetar med något som både hon själv och andra mår bra av. Hon får gå hem varje dag och känna att hon verkligen gjort sitt allra bästa och erbjudit rätt behandling till rätt person.

Hur började allt? 

— Jag har alltid varit intresserad av hälsa och friskvård. För många år sedan opererade jag en fot och fick en hemsk infektion i såret. Jag fick äta penicillin i drygt tre månader vilket slog ut en stor del av mitt immunförsvar och jag utvecklade många allergier efter det. Idag vet jag att jag troligen kunnat förkorta läkningstiden en hel del med bland annat medicinsk laserbehandling. Det hade inte behövt bli så illa som det blev.

Vad tycker du är bra med ekologisk hudvård?

— Den ekologiska hudvården är baserad på vegetabiliska oljor och örter. Naturliga råvaror som kroppen känner igen, som ger näring och är bra för huden. Traditionell hudvård innehåller många skadliga kemikalier och mineraloljor som är en biprodukt från petroleumindustrin. Förutom att vi inte riktigt vet vad alla konstgjorda ämnen gör med oss när vi exponeras för dem under en längre tid, så täpper mineraloljor till porerna i huden. Att allergier och överkänsligheter ökar explosionsartat i vårt samhälle säger också en hel del.

Naturlig FaceLift Massage, vad är det för något?

— Det är en terapeutisk, djupgående ansiktsmassage där jag arbetar med lymfsystemet, ansiktsmuskulaturen och triggerpunkterna i ansiktet. Naturlig FaceLift Massage ökar blodcirkulationen och lymfflödet, löser upp muskelspänningar, slätar ut,- och balanserar tillståndet i huden. Det är en otroligt avslappnande och skön massage. Hyn får en helt ny lyster och ett friskare utseende, det syns till och med i ögonen. Det är den absolut bästa hudvårdsbehandlingen som finns.

Hur fungerar en hårmineralanalys?

— Man börjar med att klippa av 2-3 centimeter hår närmast skalpen. Håret växer en bit under huden och när det växer utsätts det för blodet som cirkulerar i kroppen. Ett hårstrå representerar därför väldigt bra vad vi tar upp och vad vi lagrar i kroppen över tid. En hårmineralanalys visar vilken mineralstatus man har, till exempel underskott av en viss mineral. Kanske ännu viktigare är den inbördes balansen mellan mineralerna. Om man tar vitamin- och kosttillskott utan att veta vad man egentligen behöver, så är det lätt att man ställer till med eller ökar en mineralobalans istället för att få den effekt man önskade.

Vad händer sen?

— Provsvaret kommer efter 2-3 veckor i diagramform. Då meddelar jag att det har kommit och så bokar vi in en tid för att gå igenom allt. I provsvaret står det hur man ligger till utifrån ett medelvärde med hänsyn till bland annat ålder och kön. Man får dessutom kostråd och rekommendationer på kosttillskott som man kan ta om man behöver.

— Efter ytterligare 2-3 månader kan man göra en ny hårmineralanalys, en omanalys för att se och mäta förändringen.

Hur jobbar du med lymfmassage? 

— Vi börjar alltid med en andningsövning, änglavingar. Hjärtat pumpar runt blodet, men när det gäller lymfsystemet så är andning och rörelse det som pumpar lymfvätskan framåt. Därför börjar vi med andningsövningen och man får även dricka en örtdryck som hjälper kroppen att rensa ut slaggprodukter. Stress påverkar lymfsystemet negativt, det är viktigt att känna till. När man är stressad drar man ofta upp axlarna och får på så sätt en ytligare andning och därmed ett sämre lymfflöde och många upplever att kroppen svullnar.

Vad händer sen?

— Jag berättar vad vi kommer att göra och hur själva lymfmassagen kommer att gå till. Kunden får lägga sig på en IR-matta avklädd till underkläderna med handdukar över sig. Jag börjar med att ”öppna upp” och få igång lymfflödet vid nyckelbensgropar och axlar med medicinsk laser och därefter masserar jag hela kroppen bit för bit, uppifrån och ner.

Vad kan man göra själv?

— Egenvårdsbehandling är viktigt för att hålla igång lymfsystemet mellan behandlingarna. Man får ett egenvårdsprogram med sig hem efter behandlingen. Torrborstning är också ett mycket bra komplement. Man börjar med att borsta i cirkelrörelser vid nyckelbensgroparna. Sen jobbar man sig vidare ut mot axlar, nacke och armar och resten av kroppen.

Vem kan ha användning för en medicinsk laserbehandling? 

— Alla som har någon typ av värk, skada, inflammation eller liknande. Medicinsk laserbehandling påskyndar läkning och hjälper mot värk och inflammationer. Det är en bra behandling vid nack- och ryggvärk, ömma axlar och knän. Laserbehandling före och efter operationer förkortar läkningstiden och minskar risken för komplikationer. Det är också en effektiv metod för att minska svullnader och läkning av sår. Långvarig värk som vid fibromyalgi, reumatism och även bältros kan lindras av laserbehandling.

— Om man har cancer och ska strålbehandlas så är medicinsk laserbehandling bra för att den minimerar risken för brännskador.

Läs mer om lymfmassage

Läs mer om medicinsk laser

Vilka produkter använder du?

— Jag använder enbart ekologiska produkter som jag själv har provat och tycker om. Jag använder bland annat Marina Miracles produkter. Det är ett ekologiskt, lyxigt hudvårdsmärke från Norge som innehåller en blandning av nordiska örter och oljor. De har tagit vara på det bästa som finns här uppe i norden och har kombinerat det med mer exotiska oljor från hela världen.

Facebook

Instagram

Ta kontakt

 


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!