design-by-mowitz-sa-inreder-du-med-boejbar-sten

Design by Mowitz – så inreder du med böjbar sten

Västeråsföretaget Design by Mowitz introducerar kunder till att använda sten på sätt som få tror är möjligt. Ägarna Lena och Ulf Mowitz ser allt fler användningsområden för den lövtunna stenen.

Ni driver en inredningsbutik och har ett showroom med innovativa stenprodukter. Vad kan ni berätta om produktens unika egenskaper?
– Detta är riktig sten och en äkta naturprodukt. Det är behandlade skifferfanérer med en tjocklek på 0,5-2 millimeter. Beroende på användningsområde har vi flera val av skiffer. Du kan till exempel klä in hela väggar, göra en fondvägg, klä in bordsskivor eller lägga ett golv. Vårt skiffer kan även användas ovanpå befintligt kakel och även utomhus på fasader. Möjligheterna är oändliga, bara din fantasi sätter gränser.

– Vår mest flexibla produkt heter Ecostone och är en lövtunn skiffer-fanér. Denna är så tunn och flexibel att den går att böja runt ett hörn eller klä en pelare med.

 

designbymowitz3

Ni har även ett transparent skiffer som också det är en naturprodukt.
– Ja, vårt transparenta skiffer är 1,5-2 millimeter tjockt och släpper igenom ljus. Det kan med fördel användas till t.ex. receptions- och bardiskar, lampor och innertak.

Skifferfanér började som en mindre del av er verksamhet men har nu svällt. Vilka arbetar ni med att nå ut till?

– Allt ifrån privata konsumenter till arkitekter, hotell och butiker. Det passar den som vill ha något annorlunda och den som vill spara mycket tid och pengar men ändå få ett lyxigt resultat. Vi vet vad som fungerar och hjälper gärna till med rådgivning och även, om kund så önskar, hel installation.

Hur svårt är det att sätta upp dessa material själv och hur levereras de till kund?

– Det räcker med att vara normalhändig för att lyckas med montaget. Det går snabbt att sätta upp eftersom det kräver minimalt eller inget underarbete. Du kan till exempel limma direkt ovanpå befintligt kakel och kan på så sätt, förvandla ditt tråkiga badrum till något exklusivt, på ”nolltid”. Du kan välja att besöka oss i vårt showroom eller beställa online. Dina varor levereras enkelt och smidigt till ditt närmaste postombud.

– Våra produkter går att beställa i vår webbshop.

Och hållbarheten?

– Det är extremt hållbart. Om du jämför med ett vanligt skiffer som du tappar exempelvis en hammare i så spricker detta. Vårt skiffer håller däremot.

Vad ska man tänka på när man inreder med skiffer?

– Skiffer ger ett väldigt exklusivt intryck, men kommer verkligen till sin rätt med rätt belysning så du ser stenens alla skiftningar.

designbymowitz1

 

Design by Mowitz showroom ligger på Tunbytorpsgatan 8 i Västerås. Läs mer och beställ här

 


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!