Den bästa sporten att titta på i jul

Julen är en period då hela branscher slår av på takten för att varva ned och spendera tid med nära och kära. Till stor utsträckning gäller det även inom idrottens värld, men det finns trots allt ett och annat event att stilla sportsuget med även under de intensivaste juldagarna. Nedan följer några förslag på idrotter som du kan titta på under december månad och dagarna kring julen.

Hitta rätt stream i myllret av alternativ

Vanligtvis kan det vara en mardröm att hålla reda på var all sport går att streama någonstans, men under julen är utbudet ofta skralare, vilket förenklar processen en aning. Det finns också flertalet sajter online, som diverse tablåsidor eller exempelvis https://se.unibet.tv/, som sammanställer information om var man kan streama aktuella evenemang.

Handbolls-EM blir årets julkalender

Herrarnas Europamästerskap i handboll inledde handbollsåret i januari och nu blir det damernas Europamästerskap som får avrunda det. Damernas mästerskap inleds den 3 december och finalen spelas den 20 december, alltså bara några dagar innan julafton. 

Under slutspelet uppstår det några få dagar här och där då det inte spelas några matcher, men i övrigt kommer vi att kunna se fram emot spännande bataljer så gott som varje dag. Att slå på streamen med valfri match hela vägen fram till den 20 december kan bli som en alldeles utmärkt julkalender för den som vill. 

Sverige inleder sitt EM-äventyr mot Tjeckien den 3 december.

Julperioden är Premier League-säsongens höjdpunkt

De flesta större fotbollsligor i Europa har någon form av längre julledighet, men inte brittiska Premier League– där ser man snarare till att öka tempot. 

“Boxing Day”, det vill säga annandag jul, är en av årets främsta fotbollsdagar i England och med reservation för att någon match kan flyttas till närliggande dagar så kan vi räkna med en så gott som full spelomgång den 26 december. 

Under mellandagarna har samtliga av ligans lag minst två matcher inplanerade i kalendern.

SHL håller igång även under mellandagarna

Precis som med den brittiska fotbollen så håller är den svenska hockeyligan väldigt aktiv under mellandagarna. Som spelschemat ser ut nu så är matcher inplanerade att spelas den 26, 28 och 30 december. Inte nog med det, det står till och med en match på schemat under nyårsdagen.

Formel 1 på Lucia och dart resten av månaden

Är du inte ett fan av lagsporter så finns det några alternativ även för dig. Du skulle exempelvis kunna fira Lucia genom att se Formel 1-stjärnor som Lewis Hamilton köra Abu Dhabis Grand Prix

Några dagar efter att Formel 1 har avrundat sitt år så rullar världsmästerskapet i dart igång. Pilkastningssporten har ökat rejält i popularitet de senaste åren och i december kan vi följa årets turnering från den 18 december 2020 till 4 januari 2021. 

Har du varit orolig över att det ska finnas brist på idrott att titta på under din julledighet så kan du pusta ut. Även om utbudet av sport inte är riktigt lika vasst som under andra delar av året, så finns det trots allt en hel del att underhålla sig med. De ovan listade förslagen är dessutom bara några få av många sportevenemang under julperioden. 

 


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!