Därför är djurägarna evigt tacksamma – så talar Anette med djuren

Anette blev diplomerad djurkommunikatör redan 2006. Idag är hon eftertraktad för sin förmåga att tala med djur på mässor och under privata konsultationer.

– Det roligaste är när ägarna kan få ytterligare en dimension med sitt djur, säger Anette Hillbjörn på AMHS Djurkommunikation.

 

Beskriv hur du kommunicerar med djur.

– Jag lyssnar på vad djuret berättar och kan sedan med hjälp av djurägaren tolka historien. Ofta kommer djurägare för att de är oroliga och vill veta om djuret har det bra och ibland är det bara för att testa och för att det är en kul grej. Under årens lopp har jag fått chansen att hjälpa ett flertal djurägare, framförallt i Skövde och Falköping. Jag har fått äran att prata med hästar, hundar, katter, illrar, ormar, kaniner med flera.

Är djuren olika?

– Vissa djur får man locka lite och fjäska för. Katter kan vara speciella medan hästar är väldigt kommunikativa. Djuret berättar det som ägaren behöver veta och hur det känner sig. Jag får upp smaker, känslor, dofter smärtor, ibland små berättelser. Det kan vara allt möjligt; en katt visade mig en fyrkantig matlåda. Det kan även säga att de ätit råttor. Jag förmedlar allt jag får höra, men ibland får man var lite diplomatiskt och säga det på rätt sätt till ägaren.

Hur reagerar djurägarna på det du berättar?

– Jag har fått väldigt bra betyg av de ägare som kontaktat mig. Vissa djur har jag läst klockrent och ofta kan ägarna undra hur jag faktiskt gör. Men jag kan bara förklara det med att jag vet vad djuren säger eftersom de talar med mig. För mig är det så naturligt att man pratar med djur.

Boka djurkommunikation här

Vad är roligast?

– Det är kul att träffa ägarna och hjälpa dem. Det roligaste är när ägarna kan få en dimension till med sitt djur eller när det finns en fnurra på tråden och jag kan få se glädjen hos ägaren och djuret. Jag blir en mellanhand som kan hjälpa till. Det bästa är när man får det här ”jaha, då har vi en lösning på det.”

– Djurkommunikation syns inte men den finns där och det fungerar. Jag har haft så många skeptiker som varit här och som varit helt lyriska när de gått.

Hur kommer det sig att just du kan kommunicera med djur?

– Jag har alltid varit intresserad av det andliga. 2006 gick jag en prova-på-kurs för djurkommunikatörer och det gick väldigt bra. Jag fick bland annat prata med en Irländsk setter och kunde berätta för ägaren om en grop som jag såg. Ägaren blev jätteförvånad och berättande att hunden alltid brukade ligga i en grop.

– Efter det att jag blev sjukpensionär utvecklade jag mig inom djurkommunikation för att ha något att pyssla med och det är något jag kommer att fortsätta med.

Du är väldigt uppvaktad när du är ute på mässor. Vad gör dig så framgångsrik?

– Ja, när jag är på mässor sitter jag och pratar hela tiden. Senast har jag haft mässor i Karlskoga, Norrköping och framöver är det Tidaholm och Trollhättan. På mässor gäller det att ha ett öppet sinne för det som kommer. Alla djur har något alla lära ut.

Boka djurkommunikation här

Hur många är ni i Sverige som jobbar med detta?

– Jag vet inte hur vanligt det är. I Trollhättan är vi tre medium och jag är den enda renodlade djurkommunikatören.

Du har själv nio illrar, hur är det?

– De bor utomhus och har det väldigt bra. Men jag pratar jag inte med mina illrar utan får hjälp av en vän istället.

Vad har du haft för andra djur?

– Mina första djur var tre undulater. Dom hette Nicke, Murre och Klara-Bella. Men jag tröttnade ganska snabbt på fåglarna och omplacerade dom. I 10-års åldern lärde jag mig att rida alldeles själv så då var det hästar framför allt. När vi flyttade ut på landet så var det katter och hästar som fanns i familjen och på den vägen är det. 1992 träffade och köpte jag min första iller och sedan dess har jag varit fast.

Vad ska man tänka på när man besöker en djurkommunikatör?

– Man ska tänka på att en djurkommunikatör inte är istället för veterinären. Man ska också ha i åtanke att djuret berättar det du behöver veta. Det är väldigt givande för många.

Läs mer om AHMS Djurkommunikation


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!