Prison27-2

Därför ska du besöka Prison Island Göteborg

Prison Island Göteborg öppnade den 13 augusti 2016 och har fängslat västkustmetropolens invånare sedan dess.
– Du måste verkligen uppleva det för att förstå varför, säger Ulla-Karin Björnberg på Prison Island Göteborg.

Vad är Prison Island?

Prison Island är ett helt unikt fängelseäventyr och påminner om TV-succén Fångarna på fortet. De som kommer hit bildar lag, löser uppgifter och samlar poäng i våra 34 olika fängelseceller. Det viktigaste är att man samarbetar i laget. Skyltar på utsidan av cellerna ger vissa ledtrådar, däremot finns nästan inga ledtrådar i cellerna. Cellerna är en blandning av taktik, teknik och fysik. Det taktiska består av klurigheter av olika slag; matteproblem, gåtor och så vidare. Det tekniska är färdigheter som exempelvis bollkastning, och det fysiska innebär att man får anstränga sig lite med att klättra, krypa och så vidare. Sammantaget är det ett gott samarbete i laget som gör att man klarar cellen.

Vilken målgrupp riktar ni in er på?

– Vi har alltifrån kompisgäng, skolklasser, företag, idrottsföreningar, möhippor och släktträffar som kommer hit till oss. Företag kombinerar gärna en hel eller halv dag hos oss med konferens och celler för att ha teambuilding eller bara ha lite aktivitet mellan konferenspassen. Möhippor eller Svensexor brukar börja hos oss eftersom det kräver lite koncentration och skärpa, och sedan brukar man gå vidare och göra andra hyss. Familjer gör det enskilt eller utmanar en annan familj, och kompisar lika så.

Vad är det som gör att ni snabbt blivit väldigt populära?

– Det är ett nöjescenter och inget busland vilket uppskattas av en bred publik. Taktiska lag kan välja taktiska celler och fysiska lag kan välja fysiska celler, därför kan lag med olika förutsättningar tävla mot varandra. Utöver snygga målningar både i lokalerna och i cellerna finns dataprogram och sensorer i cellerna som skapar en extra nivå med till exempel ljudeffekter. Det är en inspirerande och fängslande miljö och du måste verkligen uppleva det för att förstå varför.

Vad vill ni att upplevelsen ska ge besökarna?

– Vi vill att folk ska ha roligt, väldigt roligt. Det bästa resultatet är när det gått två timmar och de utbrister ”Oj har det gått två timmar!”. Människor som kommer hit glömmer bort allt annat, till och med att titta på sina mobiler, vilket är ganska ovanligt nuförtiden.

Helgerna är i regel mycket välbesökta och Ulla-Karin rekommenderar därför att också besöka Prison Island en eftermiddag eller efter jobbet. Det går att komma till Prison Island på ”Drop In” men bokningar rekommenderas. Utöver de 34 utmanande äventyrscellerna hittar besökarna också ett välutrustat café och lounge, kalasrum och konferensavdelning.

 

Prison Island – Göteborg ligger på Åbäcksgatan 6A i Mölndal. Allt är möjligt och bästa laget vinner alltid för i cellerna gäller laget före jaget! Boka här

PI0


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!