Jofama

Därför lever den fysiska hoj-butiken

Med våren på intåg är det många som dammar av MC:n för att ta sig ut på vägarna. Men vad händer när något plötsligt krånglar? Att beställa reservdelar på nätet kan både bli dyrt och osäkert.
– Fördelen med en butik är att du snabbt kan få tag i det som du behöver, om man hastigt kommer på att man behöver ett oljefilter eller ett tändstift så har vi det på hyllan, säger Elisabeth Johansson, ägare av MotoBikers i Borlänge.

Ett brinnande intresse för motorcyklar gjorde att hon startade sin verksamhet för många år sedan. Att ha reservdelar kvickt till hands för hojåkare är något av MotoBikers i Borlänges specialité.
– Vi är duktiga på att ha grejer hemma och att vara lyhörda – vi kan lösa en knivig situation för de allra flesta.

Elisabeth Johansson har alltid valt att gå sin egen väg. När många andra MC-butiker stänger igen och blir enbart webbutiker så står MotoBikers i Borlänge stadigt kvar, med mångårigt kunnande och ett brett utbud.

– Här får du personlig service och råd på köpet. Många är ju besvikna på e-handeln: man får fel grejer, det är lång leveranstid och oftast dyrare, och man kan inte fråga om råd. Webbhandlarna har ingen genuin kunskap – ligger det fel på en lagerplats så blir det fel i din order.

jag_ny

För det handlar om säkerhet också. Att till exempel köpa MC-kläder utan att prova dem först är ingenting Elisabeth Johansson rekommenderar. Fördelarna med att komma in och prova i butik är många:

– Ett ryggskydd som sitter bra, får inte vara för långt och inte för kort. Det ska sitta bekvämt. Vi kan hjälpa dem som är gröna och inte har så mycket kunskap från början. Det blir många ”aha”-upplevelser när man väl har provat. Du måste veta att det sitter bra, det är livsviktigt eftersom man är väldigt oskyddad på två hjul.

 

Motobikers i Borlänge är kort och gott en butik som tillhandahåller allt vad en tvåhjulsåkare kan behöva i reservdelar, klädsel och tillbehör. De har allt för vanlig landsväghoj, enduro och även lite moped.
– Det har hänt mer än en gång att vid t ex crosstävlingar så ringer folk och frågar om vi har ett ramlager eller styrlager till hands snabbt. Och sjävklart har vi det i lager, inga problem. Jag vet inte hur många gånger jag hört ”åh, du har du räddat min helg”. Förbrukningsdelar kan ju hastigt ta slut, då är det bra att vi finns.

Elisabeth Johansson tipsar alla hojåkare inför vårsäsongen att tänka på val av klädsel:

– Speciellt landsvägsåkare bör tänka på att vara synliga. Att inte vara så mörkklädd och svart, det är mitt tips. Har man bara någon liten färgdutt på hjälmen så syns man på ett annat sätt, och det gör det lättare för bilisterna.

Välkommen in i fysisk butik eller webbshop:

 

MotoBikers i Borlänge AB
Kvarngatan 1, Romme S. Ind. Omr.
784 63 Borlänge
Telefon: 0243-23 99 66, SMS 0725703141
ej@motobikers.se

www.motobikers.se

Motobikers_butik


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!