braskaminerobygg2

Då ska du köpa braskamin

Vad händer om man mixar det bästa av svensk vinter, förbättrad ekonomi och mysfaktor. Du får en braskamin från Litsby.

Det brinner i knutarna för Braskaminer & Bygg Stockholm och mindre blir det inte i vinter. De som inte tittar på braskamin förrän kylan har slagit till riskerar att få vänta. Det vet Andreas Holm som monterar kaminer från Litsby i Stockholmsområdet.

– Det är bra att vara ute i god tid. Det blir mer och mer att göra ju närmre vintern kommer. Behöver man en braskamin till vintern kan man gärna börja titta redan under det tidiga höstmörkret, säger Andreas Holm.

En vanlig anledning till varför folk investerar i braskaminer är sänkta uppvärmningskostnader. I regel leder en installation av en braskamin också till snabbare uppvärmning.

– Man tjänar jättemycket på att elda i jämförelse med luftvärmepump eller vanliga element. Många har tjänat igen pengarna inom två år. Vi installerar rör som går hela vägen upp från bottenvåningen till övervåningen. Röret ger en behaglig värme och går att ta på utan att man bränner sig.

Vinternmånadernas intensiva arbetsperiod för Braskaminer & Bygg Stockholm kan också härledas till mysfaktorn. Det är inte för inte som mäklare säger att en bostad med en balkong genererar högst pris på sommaren medan en bostad med eldstad bör säljas på vintern.

– Vi får ofta frågan var kaminen ska vara. Den ska vara där man sitter mest. Många tillbringar mycket tid i vardagsrummet. Men det är också trevligt om man kan placera den så att den till exempel syns från köket. Där har vi många goda tips och är vi är måna om att hjälpa kunden till de bästa lösningarna, säger Andreas Holm.

Braskaminer & Bygg Stockholm jobbar som snickare och med braskaminer i Stockholmsområdet som t.ex Norrort, Sollentuna och Täby.

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!