ColourbyCharlotte – mönster som går rakt in i hjärtat

Mönstret ovan – Vit Magnolia: “För många år sen besökte min mormor NK i Stockholm. Hon köpte art decó-tallrikar dekorerade med prickmönster. Tallrikarna och magnolian i vår trädgård gav inspiration till den här designen.”

När Charlotte Möller startade ColourbyCharlotte befann hon sig i en tung period i livet. Idag har hon utvecklat en kärleksaffär med mönstren och tapeterna, och responsen från kunderna är överväldigande.

– De ska tillföra någonting i vardagen och man ska bli glad när man ser dem, säger Charlotte Möller.

 

Dina tapeter utstrålar så mycket skaparglädje, berätta.

– Ja, jag är fantastiskt tacksam över att ha börjat rita igen. Mönstren och hela mitt företag kommer rakt från hjärtat. Jag har alltid tyckt om att teckna och måla och har länge velat ha företag – det är en perfekt kombination mellan företagande och design.

 

Charlotte Möller

 

Hur började du?

– Under en längre period hann jag inte med att rita eller teckna eftersom jag jobbade så mycket. Sedan kom jag in i en tung period där jag funderade över vad jag ville göra. Jag började rita igen och kom in på mönster.

– Jag började med detta för ungefär 3 år sedan och gick live med företaget i april.

Dina motiv har namn som Vit Magnolia Nefertiti, Murgröna och Från Smyckesskrinet. Var kommer motiven från?

– Jag blandar friskt och det beror lite på vad jag vill rita. Mitt nästa mönster kommer att innehålla liljor, dels för att de är vackra och dels för att jag gärna vill kombinera liljor med jugendstil.

– Jag skapar mönster som har ett starkt uttryck och som man kan tycka om över en lång tid. De ska tillföra någonting i vardagen och man ska bli glad när man ser dem. På så sätt hoppas jag sprida glädje.

 

 

Från smyckesskrinet: “För ett tag sedan när jag hälsade på mamma, fann jag ett gammalt bijouterie-halsband. Det var så vackert i sin enkla form och gav inspiration till den art déco influerade designen.” Se fler mönster.

 

Du säljer både till privatpersoner och till offentlig miljö. Vad har du fått för reaktioner?

– Kunderna uppskattar hantverket, den höga kvaliteten och att tapeterna är unika i sitt uttryck och berättar historier med färger och mönster. Det är stora skalor och de tar plats – de sticker ut och är samtidigt enkla att inreda med både i offentlig miljö och i privata hem.

Dina tapeter trycks hos MrPerswall och Wallvision. Hur lång tid tar det från att du börjar rita till tryck?

– Processen tar i regel mellan en vecka och en månad. När jag fått till uttrycket och känslan som jag vill ha skickar jag iväg det till tryck. Sedan, när jag får hem tapetproverna, stämmer jag av färgen och sätter skala.

– Tapeterna går även att laminera om det exempelvis är till ett badrum.

Pink Blossom: “Min dotter önskade sig en tapet till sitt rum. Hon älskar djur, blommor och färgen rosa, så jag designade det här mönstret till henne.” Se fler mönster.

 

Vad kommer vi se mer av från ColourbyCharlotte och vad tror du om framtiden för tapeter?

– Tittar vi lite framåt hoppas jag även kunna erbjuda textilprodukter. Tapet och textilprodukter följer varandra bra och är naturligt att kombinera inredningsmässigt.

– Rent generellt så är vi nog fortfarande försiktiga med färgstarka tapeter på väggar. Men om man önskar glädje i form av färg och starka uttryck då är färgstarka tapeter något att satsa på. Vitt är vackert men vita väggar inspirerar också att sätta mönster på. Jag slår ett slag för färg!

Nefertiti: “Det är inte så ofta jag ser på TV men en kväll fastnade jag för en dokumentär om Egyptiska skatter. Bysten av Nefertiti skapad av skulptören Thutmose visades. Så fort jag såg bysten visste jag att jag måste designa ett mönster med henne – en drottning av det gamla Egypten. Se fler mönster.

Läs mer om ColourbyCharlotte och se fler mönster.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!