lastbilsfoerarna-vaeljer-hennes-sko

Clogsen som lastbilschaufförerna ska välja

Erfarenheterna från att själv köra lastbil fick Veronica att ta fram en sko som skyddar mot arbetsskador. Nu vill hon nå ut till Sveriges lastbilschaufförer.
– Det är en designprocess som inte slutar, säger Veronica Olsson ägare till Shoes2go in Sweden.

Dina clogs upptäcks och används av allt fler yrkeschaufförer. Varför?
– För att det är en skyddssko med stålhätta som är bekväm och snygg. Det ger säkerhet i vardagen genom att bära skorna och företag kan få logotypen tryckt på skorna. Många kallar den träsko, men det är egentligen en clog eftersom det är svikt i gummisulan.

– Jag har själv sett en kollega som klämt sig och för mig är skorna lika viktiga som andra säkerhetsåtgärder.

Hur kom du på idén till att göra en skyddssko?

– Flera i min släkt har kört lastbil och jag själv hade som mål att ta lastbilskörkort innan jag fyllde 40. Idén till skon började med att jag tog lastbilskortet och därefter satt och körde hela dagarna. Jag började då själv söka efter en lätt och luftig sko eftersom det ofta är varmt i hytten och jag såg vad folk borde ha på fötterna. Bakom ratten började jag fundera på vad som kunde vara lämpligt som skyddssko och på den vägen var det.

skor-motiv-shoes2go

Resan från att fundera kring en idé bakom ratten till att börja producera och sälja en sko kan inte har varit helt okomplicerad?
– Nej, det började med att jag letade efter något av det jag hade i tankarna. Jag hittade en dam i Malmö som sålde en typ av arbetssko och som lämnade information till var jag kunde finna material till clogs. Jag fick numret till hennes grossist, ringde omedelbart och redan på måndagen kl 9 var jag där på möte. Jag började med detta 2013 och startade företaget 2014.
– Till en början tänkte jag att jag skulle producera själv men det gick inte att utföra. Jag ville ha en funktionell sko med rätt material och ett sätt att skydda lädret mot slitage. Ett tryckeri i Skogsbo kunde göra det färgtryck jag ville ha. Nu säljer jag både en fritidssko och en skyddssko.

Var provar man skorna och vilka storlekar finns i lager?
– Alla är välkomna att göra ett besök i webb-butiken. Man måste få prova skor och därför har vi fri frakt och fri retur. Vi har skor i storlekarna 35-47. Det enda som skiljer de två skorna åt är skyddståhättan.

shoes2go2
Veronica Olsson, ägare till Shoes2go in SWEDEN

Berätta om trycket på skorna.
Trycket görs i Skogsbo i Avesta. Hästen på bilderna är svart och trycket är silver. Som företagare kan man beställa sin egen logga.

Hur fortsätter arbetet nu?

– Det är en designprocess som inte slutar. Bland annat finns det planer på spiktrampskydd. I övrigt handlar det om försäljning genom webb-butiken och nu ska jag åka på några mässor bland annat Trucks in Dalarna där verkligen mina kunder finns.

– Jag kommer också att rikta mig mot hästsport och motorsport där det slarvas mycket, det är jättebra med stålhätta när de kliver ut ur fordonen.

Shoes2go in SWEDEN ställer närmast ut på Södra Dalarnas Motorsalong i Smedjebacken (lördag) den 13-14 maj samt Trucks in Dalarna i Borlänge den 19-20 maj.

Läs mer och beställ här

Se även Facebook och Instagram

 

 


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!