alejandra2

Bredden nyckeln till framgång

Efterfrågan på kiropraktik och massage växer. På Master Rehab upplever Alejandra Stringfors ökat intresse.

För Alejandra Stringfors som driver omtyckta Master Rehab på Gästrikegatan vid Vasaparken i Stockholm har den breda kunskapen varit nyckeln till framgång. Alejandra har femton års erfarenhet av massage och år 2006 drygade hon ut kunskaperna genom att utbilda sig till kiropraktor. Snart öppnar hon även en filial i skärgårdsstaden Vaxholm, norr om Stockholm.

Intresset har också ökat efterfrågan på specifika behandlingar. Koppning fick bred uppmärksamhet under OS-simningen men är knappast något nytt för Alejandras etablerade patienter.

– Koppning är en mycket gammal teknik som ökar cirkulationen i muskler och bindväv. Den är effektiv eftersom den når djupt. Det finns ökad efterfrågan på koppning men allra störst, vid sidan om kiropraktiken, är lymfmassagen. Genom lymfmassage stimuleras lymfsystemet så att slaggprodukter och överskottsvätska försvinner. Det är en blandning mellan lättare muskelmassage, tryck och djupare grepp för att kunna lösa upp fibroser. Behandlingen passar alla men speciellt personer med någon typ av svullnad, smärta eller trötthetssyndrom.

Mycket kan tyckas avancerat men Alejandra anser att många patienter är väl medvetna.

– De efterfrågar rejäla behandlingar och i mitt fall blir det ofta en kombination av kiropraktik och mjukdelsbehandling.

Att ge rejäla behandlingar fick Alejandra inte minst göra under tiden då hon arbetade på TV-produktionerna Gladiatorerna och Superstars.

– Det var samtidigt som jag utbildade mig till kiropraktor. Att både vara massageterapeut och kiropraktor kom väl till pass. Vi arbetade både med förebyggande behandlingar och akuta skador hos ”gladiatorer” och ”utmanare”.

alejandra 3
Alejandra Stringfors

Alejandra fick även möjligheten att tillsammans med en ortoped arbeta under ishockey-VM i Stockholm och vill alltid utmana sig själv.

– Jag undervisar även i massage och planerar nya helgkurser. Målet med dem är att erbjuda ”prova på”-kurser i massage som passar alla och att fler ska kunna ge en enkel men effektiv vardagsmassage.

Rolf Larsson är en av Alejandras trogna patienter.

– Jag har gått hos ”Alex” i runt 10 år nu, men även gått hos andra terapeuter genom jobb eller på spa. Enligt min erfarenhet är ”Alex” den ben bästa i stan! Hon är kunnig och trevlig, och blandar inte ihop sina behandlingar med olika sorters alternativmedicin som många andra tyvärr gör, säger Rolf Larsson.

Alejandra har tidigare även arbetat på Axelsons Gymnastiska Institut i 15 år, senast bland annat som studieorganisatör.

Master Rehab ligger på Gästrikegatan 11 i Stockholm.

Master Rehab erbjuder 20% rabatt vid första besöket.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!