Black Friday – en kavalkad av prisvärda skor, resor och ekonomitjänster

Sugen på snygga skor eller en skön skidresa? Behöver ditt företag hjälp med bokföringen? Black Friday erbjuder något för alla smaker och plånböcker.

Bättre Nyheter tipsar om Deichmann Sko, Leidex resor och Wat Ekonomikonsult – som alla brukar erbjuda sina kunder extra generösa rabatter.

Köp tårta här

Sedan boomen i Sverige 2013 har fenomenet bara växt och växt. Idag ser de flesta svenskar fram emot den årliga ”Black Friday-rean”, och möjligheten att fynda en trevlig present åt sig själv eller tidiga julklappar åt sina nära & kära.

För den som vill veta mer om Black Friday kommer här en kortfattad beskrivning av fenomenet – följt av tre företag: Deichmann Sko, Leidex resor och Wat Ekonomikonsult, som får berätta om sig själva och deras storsatsning på ”den svarta fredagen”.

När infaller Black Friday och varför?

Black Friday är ursprungligen en amerikansk tradition som infaller dagen efter Thanksgiving, den fjärde torsdagen i november. Black Friday har officiellt blivit USA:s största shoppingdag och är även startskottet på julhandeln för många. Förutom generösa rabatter och reor håller butikerna vanligtvis öppet flera timmar längre på Black Friday, vilket innebär att även de med udda arbetstider kan hitta utrymme för lite avkopplande shopping. I USA håller de flesta skolor och arbetsplatser dessutom stängt under Black Friday – vilket innebär att de flesta av landets invånare kan lägga fokus på – ja just det – shopping.

När och var föddes idén om Black Friday?

Det sägs att namnet Black Friday ursprungligen härstammar från Philadelphia, och kom till i samband med den stora trafik- och fotgängarökningen som uppstod dagen efter Thanksgiving. Namnet kan spåras till tidigt 1960-tal, och började användas runt om i USA 1975.

När kom Black Friday till Sverige och hur viktig är dagen för oss svenskar?

Första gången Black Friday uppmärksammades av svenska butiker och företag var under 2013. Året därpå hade nästan 50 butiker hakat på trenden och erbjöd sina kunder generösa reor. Försäljningen under svarta fredagen uppskattas öka med 100 procent, jämfört med en vanlig dag under samma period. Ett tydligt tecken på hur viktig dagen har blivit, både för konsumenter och försäljare.

Vad kan man handla på Black Friday?

Hur långt är ett snöre? Med andra ord är det bara fantasin som sätter gränser… Idag kan du handla allt från skor, elektronik och kläder – till resor, företagstjänster och upplevelsepaket. Black Friday är i Sverige för att stanna och de flesta företag vill naturligtvis haka på trenden med generösa rabatter, som gör att försäljningssiffrorna skjuter i höjden. Till alla konsumenters stora glädje.

Bättre Nyheter ringde upp tre företag som fick berätta om sig själva och deras satsning på Black Friday. Njut av trevlig shopping och alla kommande Black Friday-fynd!

Deichmann – ”skor som det passar dig”

Deichmanns historia: familjeföretaget Deichmann grundades redan 1913 i tyska Essen, där koncernen än idag har sitt huvudsäte. Man håller hårt på traditionen och beskriver sig själva som tredje generationens familjeföretag, där Heinrich Deichmann (barnbarn till företagets grundare) sitter som ordförande i företagsledningen. Deichmann-gruppen är snart uppe i 4000 butiker i 26 olika länder, och omkring 38 200 medarbetare världen över. Något som gör företaget till Europas största sko-retailer.

I Sverige öppnade Deichmann sin första butik 2007, i Upplands Väsby, och har sedan dess hunnit växa på sig rejält. 2017 firade företaget 10-årsjubileum i Sverige, där man nu har 30 butiker runt om i landet.

Detta hittar du hos Deichmann: sko-paradiset erbjuder skor för hela slanten och för alla tillfällen, och företaget arbetar dagligen för att uppfylla mottot om moderiktiga skor med god kvalitet till låga priser. Deichmanns butiker arbetar efter konceptet ”Rack room” vilket innebär att alla skokartonger står framme i butiken. Detta för att kunderna enkelt ska kunna hitta just den storlek och modell som de söker. I sortimentet återfinns trendiga märken som Graceland, 5th Avenue, AM Shoe och Venice samtidigt som det även finns ett brett utbud av sportskor från bland annat Nike, Adidas och Fila. För barn finns även licensmärket Cars från Disney.

Här finns Deichmann: företaget har idag butiker över hela landet, från Umeå i norr till Töckfors i väst, Kalmar i öst samt Trelleborg i söder. Deichmann har sedan 2012 även en Online Shop där de erbjuder kunderna gratis frakt och returrätt.

Deichmann under Black Friday: svarta fredagen är något som företaget satsar stort på. Deichmann brukar erbjuda sina kunder fina rabatter och utökade shoppingmöjligheter, och har under 2017 utökades erbjudandet till ”Black Friday & Saturday & Sunday” med 50% rabatt på utvalda varor från den aktuella säsongen. Ett bra tillfälle för den som vill utöka sko-samlingen eller ekipera sig inför vintern.

Övrigt om Deichmann: företaget har gjort sig känt för att ha ett stort urval för hela familjen, och kan erbjuda de senaste skotrenderna till priser som gör att kunden faktiskt får råd att köpa fler skor. Ett annat stort plus är även lättillgängligheten där kunderna kan hitta alla typer av skor i en och samma butik. Deichmann arbetar hårt för att bibehålla sin höga kundservice, och erbjuder alltid kunderna 60 dagars returrätt i Online Shopen. Dessutom erbjuder de ”Right Size Delivery”, vilket innebär att kunderna kan beställa skor i butiken och sedan få dem levererade gratis till sin hemadress.

Läs mer om Deichmann och besök deras Online Shop.

Följ Deichmann på Facebook för att hålla koll på deras senaste erbjudanden.

Du kan även följa Deichmann Sverige på LinkedIn.

 Leidex resor – ”solsäkra skidupplevelser i italienska Alperna”

Leidex historia: Leidex resor har i snart 40 år bussat tusentals upplevelsetörstande svenskar till Alperna. Ägaren Bertil Leidek var med redan från början, när företaget först erbjöd skidresor till Österrike. Något som efter några år byttes mot Italien – där solen skiner på åkarna 300 dagar om året. Ett lika enkelt som träffsäkert val skulle det visa sig. Tusentals människor och hundratals barnfamiljer väljer årligen Leidex för en soliga upplevelse i kombination med utförsåkning i absoluta världsklass.

Detta hittar du hos Leidex: Företaget erbjuder både prisvärda vandringsresor (under sommarsäsongen) och skidresor till Dolomiterna, ett område som består av 450 liftar och 120 mil pister. För den som inte orkar stå på skidorna varje dag finns här även ett stort utbud av andra aktiviteter att tillgå. Alla hotell är dessutom utrustade med generösa relax-avdelningar, där ömma muskler och leder kan få välbehövlig återhämtning.

Här finns Leidex: företagets huvudkontor ligger i Ulricehamns kommun men naturligtvis behöver skidentusiasten, som vill boka en resa, inte åka hela vägen dit. Surfa istället in på Leidex.se på närmsta dator, padda eller telefon för att säkra din och/eller familjens plats i italienska Alperna.

Leidex under Black Friday: Företaget erbjuder prisvärda alternativ året runt, men… förra året slog Leidex Resor på stora Black Friday-trumman. Den svenska svarta fredagen-febern sprider sig därmed hela vägen ner till italienska Dolomiterna.

Övrigt om Leidex: Företaget anordnar varje vecka under skidsäsongen en picknick i Dolomiterna. Det är dock inte frågan om någon ”picknick i parken”. Istället genomförs den på en bergstopp – på 2000 meters höjd. På toppen finns en preparerad snöhåla, med plats för 400 personer, där en mysig måltid dukas upp. Hisnande gott!

Läs mer på Leidex hemsida om deras resor till italienska Dolomiterna.

För att boka resa – ring Bertil Leidek på telefonnummer 070-345 23 01.

Wat Ekonomikonsult AB – ”experten på ekonomi- och juridikfrågor”

Wat Ekonomikonsults historia: Wat Ekonomikonsult startade verksamheten för tre år sedan i sina lokaler på Kungsholmen i Stockholm. Redovisningsekonomen, tillika ägaren, Tomas Grahl har dock mer än 20 års erfarenhet. Wat Ekonomikonsult tar emot såväl små som stora aktörer, och har erfarenheter från de flesta branscher.

Detta hittar du hos Wat Ekonomikonsult: Det mesta inom ekonomi och redovisning. Företaget är väldigt flexibelt och skräddarsyr lösningar åt sina kunder efter ett inledande kostnadsfritt möte. Oavsett om ditt företag behöver hjälp med bokföring, affärsutveckling, juridik eller skattefrågor – kontakta Wat Ekonomikonsult för ett behovsanpassat ekonomipaket.

Här finns Wat Ekonomi: företaget håller till på Kungsholmen i centrala Stockholm. Pipersgatan 32 är adressen, men naturligtvis går det utmärkt att ta en första kontakt med Wat Ekonomikonsult genom att skicka mejl till konsult@watekonomi.se eller slå en signal till 070-966 65 29.

Wat Ekonomi under Black Friday: företaget är ett barn av sin tid, och vill därför erbjuda kunderna en generös rabatt. Som ett av de första företagen, som erbjuder ekonomitjänster, ger sig nu Wat Ekonomikonsult in i Black Friday-yran på allvar. Alla företag som behöver hjälp med bokföring, eller andra ekonomiska tjänster, under slutet på 2018 får en rabatt på 20% på det fasta priset. Detta gäller såväl enmansföretag som andra större aktörer.

Naturligtvis kan företag som redan nu önskar lägga upp sin plan för 2019 kontakta Wat Ekonomikonsult för ett skräddarsytt och prisvärt ekonomipaket.

Övrigt om Wat Ekonomi: företaget har lång och gedigen erfarenhet av arbete inom områdena ekonomi och juridik. De har hanterat både små och stora kunder, som befunnit sig i såväl trångmål som i medvind. Något som gör att Wat Ekonomikonsult har vana och erfarenhet av att lösa olika typer av situationer och problem som kan uppstå längs resan.

Wat Ekonomikonsult arbetar med fast pris, vilket innebär att kunden betalar samma avgift hela året, när arbetet väl är påbörjat.

Läs mer om Wat Ekonomikonsult på deras hemsida.

Behöver ditt företag hjälp med ekonomin eller juridiken? Kontakta Tomas Grahl på 070-966 65 29 och boka in ett kostnadsfritt möte.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!