Betting utan registrering – så fungerar det

De senaste åren har det blivit allt vanligare att spelbolag marknadsför sina bettingsidor genom att lyfta fram att de inte kräver något konto eller någon registrering. Vid första anblick låter det som ett krångelfritt sätt att spela – vilket det i stor utsträckning är – men det kan också väcka en del frågor. I den här artikeln går vi igenom vad de grundläggande bitarna kring vad det innebär att betta utan spelkonto och vilka fördelar som finns med metoden.

Vad innebär det att spela utan registrering?

Spelmarknaden brukade kräva krångliga kontoregistreringar i flera steg, men på allt färre spelsajter behöver du numera skapa ett konto. De senaste åren har bettingsidor utan registrering gått från att vara en nymodighet till att mer eller mindre bli en branschstandard på den svenska spelmarknaden online.

Så vad innebär det då att spela utan att behöva registrera sig?

Det är egentligen inte mycket mer avancerat än vad det låter. Istället för att skapa ett konto och registrera dig med din e-post och ett lösenord, så kan du istället logga in och verifiera dig direkt med ditt BankID.

Spelbolag med licens på den svenska spelmarknaden är skyldiga att verifiera konsumenterna som spelar om pengar online. Tidigare kunde detta innebära en jobbig och tidskrävande flerstegsprocess, där du behövde styrka din identitet på en rad olika sätt.

Eftersom BankID är en e-legitimation i paritet med exempelvis ett körkort elimineras alla extra steg. Banken genom vilken du har ditt BankID går i god för att du är den du utger dig för att vara och med det har spelsajterna informationen de behöver för att du ska kunna börja spela. Svårare än så är det inte.

Genom ditt BankID kommer du sedan att ha en profil på bettingsajten, där du kan sätta in pengar. Med det i åtanke kan frasen “betting utan konto” upplevas som aningen missvisande, men det refererar i första hand till registreringsprocessen som kommer med att skapa ett konto.

Fördelarna med att spela utan registrering

Vi har redan nämnt att betting utan registrering gör att du slipper att skapa ett konto på mer traditionellt vis, med alla komplicerade steg det kan innebära – men det är inte enbart en tidssparare.

Att spela med sitt BankID har också en hel del andra fördelar. Den främsta av dem är enligt många att det är en säker metod. Tekniken bakom BankID lever upp till en erkänt hög säkerhetsstandard, och med metoden undviker du också risker som kommer med den mänskliga faktorn. Det finns exempelvis inget lösenord till spelsajten som kan bli bortglömt eller hackat o.s.v.

En annan av de främsta anledningar till att betting utan registrering har blivit en standard är att det i mångt och mycket är synonymt med snabba insättningar och uttag. Tack vare BankID finns det flera transaktionsmetoder som gör att du kan sätta in och ta ut pengar från spelsajter på bara några minuter. Några av de vanligaste exemplen som du kan använda dig av är Swish, Trustly och Zimpler.

Spel utan registrering har alltså blivit möjligt till stor del tack vare att BankID har revolutionerat spelbranschen online. Med tanke på att det är en metod som de flesta anser vara både smidigare och säkrare än äldre alternativ, så är det inte förvånande att det numera är en standard hos seriösa spelbolag.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!