Betting på esport växer kraftigt

Få har missat hur mycket esporten vuxit de senaste åren. Med större tillgänglighet och intresse från allmänheten har den blivit någonting de flesta pratar om idag. Den breda uppmärksamheten har också lett till att spelbolagen fångat digitala sporten, och detta i högsta grad.

Att spela på traditionell, fysisk sport har varit populärt sedan många årtionden tillbaka. Nu för tiden är också möjligheterna gällande vad man kan spela på större än någonsin förut. Något som inte bara tillkommit, utan blivit en ny branschstandard är spel på digital sport; idag rymmer samtliga aktörer det i deras utbud. Det vill säga att du som hittar bästa betting bonuskoder kan använda dem även till just esport så väl som fotboll eller ishockey.

Förväntas bli marknadens hetaste område
Esporten har tagit enorma kliv från då att den första turneringen hölls år 1980. Då var det Atari som höll i mästerskapet The Space Invaders. Trots att eventet fick en gedigen medial bevakning, kan det förstås inte mäta sig med de stora turneringarna idag där miljontals personer tittar och det finns hisnande pengasummor i potten.

Med filmer, böcker och andra fiktiva verk har esport också fått en större plats inom den allmänna kulturscenen. Exempelvis kan vi på Viaplay streama den danska komedin Try Hard om fem unga gamers som vill slå igenom internationellt genom att spela actionspel.

När det kommer till betting växer intresset för betting på esport på en global skala. Enligt anförtrodda sajten Sportingpedia omsatte bettingmarknaden över en miljard dollar, endast på esport, och inom de kommande tre åren förväntas det röra sig om dubbla tal. Spelbolagen engagemang för sporten kommer i sin tur få den att exponeras desto mer och växa ytterligare.

2020 ett nyckelår i utvecklingen
Spel på sport gick ner drastiskt under förra året när majoriteten av alla fysiska sportevent ställdes in. En marknad som däremot blomstrade likt ingen annan var just esporten, som kunde excellerera. Detta ledde till att spelbolagen valde att satsa hårt på den.

Med sin tillgänglighet via livestreaming på sociala plattformar som Twitch och Youtube uppges den digitala sporten (enligt samma rapport av Sportingpedia) under 202 ha vuxit med närmare 3000% i popularitet. Detta ska i sin tur ha gett ett naturligt avtryck på spelmarknadens intresse för den.

Tillväxten av esport har också fått upp mångas ögon för spelutvecklingsbolag på börsen. Med nya konsoler och speltekniker ständigt i tillverkning, har spelutvecklingen blivit ett av de hetaste bevakningsområden för folk som investerar.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!