BERIT GUSTAVSSON SÄLJER EKOLOGISKA HUDVÅRDSPRODUKTER, ERBJUDER MASSAGE OCH SKA STARTA UPP EGNA WORKSHOPS

För Berit har det nya året burit med sig många nya och spännande saker. Förutom att erbjuda bland annat svensk klassisk massage, regndroppsmassage och försäljning av ekologiska och närproducerade produkter kommer hon även att starta upp workshops för att lära ut grunderna till god hälsa och välmående.

 

Hon bor och arbetar i Oxie, strax söder om Malmö, och har butik och salong i nybyggda Sorgenfri i centrala Malmö. Förutom att själv utöva ska Berit Gustavsson nu starta upp workshops och anordna evenemang för sina kunder. Hon kommer bland annat att visa hur man tillverkar eget naturligt lypsyl, After Sun och hudvårdssalvor. På evenemangen ämnar hon introducera sina eteriska oljor och erbjuda peelingkvällar för fötter, händer och ansikte samt olika produkter som ingår i hennes ekologiska hudvårdsserie.

Berit Gustavsson

Kontakta Berit Gustavsson

Finns det en story bakom namnet ”Moder Jord”?

— Moder Jord ska var jordnära och vi ska lyfta fram jordens betydelse för oss själva och varandra. Vi lever alla av jorden och vill lyfta fram vad den ger oss utan att tillföra något kemiskt eller syntetiskt.

Vilka behandlingar erbjuder du?

— Jag erbjuder svensk klassisk massage och regndroppsmassage. Svensk klassisk massage innefattar allt från rygg, armar och ben till helkroppsmassage. Det är en mjuk och avkopplande massage där man jobbar med spända muskler.

Moder Jord Malmö

Vad är regndroppsmassage och regndroppsteknik? 

— Med regndroppsmassage löser jag upp blockeringar och spänningar i kroppen. Med regndroppstekniken får man en ljuvlig massage av ”regndroppande” terapeutiska eteriska oljor. Det finns nio stycken eteriska oljor och detta är en behandling där det ska dofta gott i omgivningen. Jag droppar dessa nio oljor över ryggraden och jobbar in oljan i huden med fjärderlätta och enkla fingerstrykningar. Denna teknik kallas för effleurage och följer ett specifikt mönster.

Boka tid

Vita Flex-tekniken, vad är det?

— Vita Flex står för ”vitalitet genom reflexer” och är en grundteknik i regndroppsmassagen. Vita Flex är ett komplett system av av reflexpunkter som frigör läkande energier inom oss. Man droppar de eteriska oljorna på kroppens kontrapunkter som finns på fötterna och längs ryggraden. En elektrisk vibrerande puls går mellan fingertopparna och det område eller organ som motsvarar reflexpunkten. Med Vita Flex behandlar man områden som motsvarar reflexpunkterna och förhindrar därmed ytterligare skador. Detta bidrar även till ett snabbare och mer effektivt läkande.

Vad är terapeutiska eteriska oljor? 

— Oljorna kommer från olika länder där de odlas, bland annat Frankrike och Kroatien, och det ställs otroligt höga krav på oljornas kvalitet. Om det är ett dåligt år av lavendel så drar de tillbaka produktionen. Man kan köpa eteriska oljor på lite olika ställen och för olika priser. Det som avgör kvaliteten på oljorna är just själva tillverkningsprocessen och jag skulle aldrig använda andra oljor än dem jag har idag. I behandlingen vill jag åt effekten av oljan och därför köper jag endast från Young Living som jag vet håller en hög standard. Dessa oljor är av det dyrare slaget och jag använder dem endast i mina behandlingar. I dagsläget säljer jag inte oljorna, men det kan bli aktuellt i ett senare skede.

Vad säljer du? 

— Jag säljer ekologiska och naturliga produkter så som tvättnötter och tvättnötsbaserat tvättmedel. Jag tycker att vi ska vara rädda om miljön och undvika tvättmedel som innehåller kemikalier och andra syntetiska medel.

Är produkterna dyrare?

— Man kan använda tvättnötterna fyra-fem gånger, beroende på hur många grader man tvättar med. Detta innebär att det kanske rent av blir billigare, men viktigast av allt är att det är skonsammare för kläderna och för människan. För egen del väljer jag alltid i första hand ett tvättmedel som är ekologiskt, naturligt framtaget och miljövänligt. Färgen håller längre i kläderna och jag hör många berätta att de gärna lägger hundra kronor extra på en produkt som de vet är ekologisk och miljövänlig.

Vad säljer du mer? 

— Jag säljer närproducerat, ekologiskt lakrits, vegansk choklad och choklad tillverkad och producerad i Malmö, tandborstar i bambu, ekologisk tandkräm utan flour och skånsk honung. Jag säljer även blomkrukor och vaser som är Fairtrade från Sri Lanka.

— Jag har inget som är testat på djur och själv äter jag endast närproducerat kött. I den allra bästa av världar skulle jag vilja ha en bonde som födde upp sina djur i grönska på grönbete istället för spannmål. Det är det bästa köttet både för miljön och kroppen.

Facebook

Moder Jord Malmö

Boka tid

 


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!