Barnhemmet på Filippinerna – Annabella Palms stora livsprojekt

Annabella fick 2007 beskedet av läkarna att hon skulle bli förlamad. Idag 70 år gammal är hon starkare än någonsin, arbetar med människors välbefinnande och samlar samtidigt in pengar till sin stora hjärtefråga. Under nästa år hoppas hon ha tillräckligt med medel för att bygga ett barnhem på Filippinerna.

Healing, hälsokost och välgörenhetsarbete. Nej, moder Teresa har inte återuppstått… Men helgonet har fått en modern version i form av Annabella Palm, som lägger både själ, pengar och hjärta på att föräldralösa barn i Filippinerna ska få en drägligare tillvaro.

– Jag tror och hoppas på att det ska gå, men ibland får jag panik och funderar på hur jag ska klara det. Att bygga ett väl fungerande barnhem på Filippinerna kräver ett stort kapital och jag är tacksam för all hjälp jag kan få från allmänheten.

– Det måste gå! Jag vet att jag inte kommer kunna hjälpa alla barn, men att få ge några hundra barn bättre förutsättningar i livet är värt väldigt mycket. Jag tycker så otroligt synd om de som är föräldralösa och som inte blir adopterade. Istället hamnar de ofta på någon form av anstalt eller hos släktmedlemmar som de inte känner – eller där de inte känner sig önskade.

Så kommer barnhemmet i Maragondon (Cavite) på Filippinerna se ut när det är färdigbyggt.

Idag arbetar Annabella Palm hårt för att kunna förverkliga sin dröm om ett barnhem. Något som, bara för 10 år sedan, kändes otänkbart. Hon hade då känt sig sjuk under en längre tid och bestämde sig för att gå till läkaren. Där fick hon beskedet att hon högst troligen skulle bli förlamad, vilket naturligtvis hade inneburit en stor livsomställning. Istället fick Annabella ett tips från en väninna som förvandlade livet till något bättre.

– Efter att jag fått beskedet från läkarna ringde jag upp min väninna på Filippinerna och berättade för henne. Hon sa då att hon ville hjälpa mig och att jag skulle få prata med en healare på telefon.

– Något jag också gjorde, och efter bara en behandling där jag fick flera syner och uppenbarelser, kunde jag plötsligt gå igen.

– Jag bestämde mig då för att jag måste träffa den fantastiska människa som gjort mig frisk och då började sparandet för att ha råd med en resa till Filippinerna.

Hur gick det?

– Jag och min man hade lite tur och fick tillbaka en oväntad summa pengar på skatten. Något som gjorde att jag kunde packa min väska och bege mig till Filippinerna. Det är den bästa resa som jag någonsin gjort, eftersom jag fick väldigt mycket energi och för att jag fick chansen att träffa healaren öga mot öga.

Annabella Palm.

Beskriv vad detta möte betytt för dig.

– Väldigt mycket. Jag fick med egna ögon se hur han healade andra människor och hur deras värk av olika slag då försvann. Han blev min guide under de två återstående år som han fanns i livet, och jag lärde mig otroligt mycket på den tiden.

Och nu healar du själv andra människor i både Sverige och Norge?

– Ja, under de två åren som jag blev guidad så healde jag andra människor gratis. Men sen sa min revisor att det inte var hållbart, så nu tar jag en liten avgift där den största delen går till mitt barnhemsbygge i Filippinerna.

– Den spirituella healing jag utövar är inget som jag lärt mig i någon skola. Istället har jag lärt mig av livet, och hur viktigt det är att först kunna älska sig själv innan man kan älska och hjälpa andra.

Läs mer på Annabella Palms hemsida om hennes arbete, produkter och behandlingar.

Det är många som anlitar dig. Varför tror du att du har så många nöjda och återkommande klienter?

– Ja, det är många som vill träffa mig och som sedan talar gott om mig till sina släktingar och vänner. Anledningen är att de känner sig trygga och bekväma med mig, och att det egentligen inte finns några gränser för vad jag kan hjälpa folk med.

– Det kan vara allt från stress och sjukdomar till problem med kärleken eller familjelivet. En annan viktig anledning till att så många anlitar mig är för att de känner att jag och min healing är äkta, och att jag inte försöker lura folk eller tjäna pengar på lögner.

Du säljer även hälsokost som du själv healat. Berätta om det.

– Ja, jag säljer kokosolja, gojibär, tranbär och ingefära som är ekologiskt och helt fritt från socker. Kokosoljan healar jag för att den som köper ska få lite extra kraft på burk.

– I bären är det mycket atioxidanter, vilket ger ett bättre immunförsvar och bättre sömn. Just tranbär är även extra bra mot urininfektion och prostatakatarr. Bästa effekt får man om hälsokosten kombineras med regelbunden motion.

Och en stor del av pengarna som du får in från healing och hälsokost går till ditt projekt på Filippinerna. Berätta.

– Ja, jag tar 300 kronor för en healing och då går 200 av dem direkt till bygget av barnhemmet i Marogondon. Det känns viktigt på flera sätt att det blir genomfört, inte minst för att barnen ska slippa samma problem som jag själv stod inför när jag var 17 år.

– Jag har redan nu byggt en kyrka bredvid platsen där barnhemmet ska stå, och nära intill har vi byggt upp en hydda som en tillfällig lösning på barnhemmet. När själva huvudbyggnaden sedan står klar kommer den att ha tre våningar, där barnen och alla volontärer kommer att bo på olika våningar, beroende på ålder.

Hur kan människor i Sverige och Norge hjälpa dig med ditt projekt?

– Alla som vill kan vara med och skänka en slant via bankgiro eller Swish, och samtidigt fungera som fadder till ett av barnen. Och naturligtvis kan man även hjälpa till genom att köpa en behandling healing eller någon av mina hälsokostprodukter. Det ger dig kraft samtidigt pengarna går till en god sak.

Annabella Palm har även gjort en film om sitt Barnhemsprojekt i Filippinerna. Den hittar du här.

Vill du skänka en gåva till barnhemmet kan du göra det på bankgiro 5198-8343 eller Swish-nr 123 6769376. Märk gåvorna med ”bidrag”.

Läs mer på Annabella Palms hemsida om hennes arbete, produkter och behandlingar.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!