bangolf-i-akalla-ett-groent-paradis-foer-bade-liten-och-stor

Bangolf i Akalla – ett grönt paradis för både stor och liten

Ponnyridning, stora grönområden, våfflor i världsklass och – bangolfparken inbäddad i en lummig oas. I Akalla by finns aktiviteter och underhållning för alla. Släpp tanken på nöjesfält och biobesök. Packa picknick-korgen och ta med familjen eller kompisgänget till blåa linjens gröna paradis.

Svensk bangolf blomstrar. Sju år i rad har Uppsala BGK vunnit Champions Leauge, och för några år sedan arrangerades VM på banorna i Tantolunden på Södermalm. Idag finns mängder av utövare, både glada amatörer och seriösa tävlingsspelare. Benno Pedersen, som driver den populära Bangolfparken i Akalla, har märkt av det växande intresset för sporten:

– Vi är det perfekta centret i distriktet. Oavsett om elitspelarna bor i Sollentuna eller Tyresö så brukar de hitta till våra banor. Allmänheten lockas också hit av våra fina banor och vårt trevliga grönområde. Betongbanorna som vi har erbjuder stor variation beroende på väder och vind, och vi har hittills haft fler än 9000 spelade ronder den här säsongen.

Akalla Bys Bangolfpark är inbäddad i en lummig oas vilket ger besökarna både aktivitet och känsla av botanisk trädgård. Gräsmattan är välklippt och banorna i toppskick. Något som Benno känner enorm stolhet över.

– Det finns nästan inget bättre än att vara här tre timmar före alla andra, så jag i lugn och ro hinner ägna mig åt alla förberedelser. Det känns lite som att komma ut till ett härligt sommarställe i skärgården med väldigt många fina blomningar. Jag kanske är lite färgad, men jag har varit på de flesta banor runt om i Sverige och måste säga att vi har de finaste banorna med den mest natursköna omgivningen.

Vad har närheten till 4H-gården inneburit för er i bangolfparken?

– Det är ett samspel där vi båda lockar till oss folk. Det är perfekt för barnfamiljer att det finns både ponnyridning och bangolf att välja mellan. Många väljer också att utnyttja de stora gräsytor som finns, runt omkring, till både brännboll och fotboll. Dessutom finns både bänkar och bord vilket inbjuder till fina grillförhållanden.

När har ni öppet och vad kostar det att spela hos er?

– Vi öppnar upp banorna för allmänheten i början av maj och säsongen pågår till slutet av september. Vuxna betalar 60 kronor för en runda och för barn under 15 år kostar det 40 kronor. Eftersom säsongen är lång så rekommenderar vi folk att köpa ett årskort för 950 kronor och då kan de spela obegränsat.

Hur ser den typiske bangolfspelaren ut hos er?

– Haha… den frågan är inte lätt att svara på. Vi har elitspelare i alla åldrar, många ungdomar, kompisgäng och barnfamiljer som kommer och spelar. Dessutom har vi en stor seniorsatsning, med deltävlingar och finaltävlingar i något vi kallar ”Mästarnas Mästare”, som lockar många. Mixen av allt folk i blandade åldrar är en stor del av charmen tycker jag.

Bangolfparken

Lättaste sättet att ta sig ut till Akalla By är med tunnelbanan. Ta uppgång mot Akalla Centrum och följ sedan skyltningen ”minigolf” genom ett skogsområde i 400 meter.

Läs mer om Akalla Bangolfpark


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!