Upplev Vietnam tillsammans med Kenzan Tours – tillsammans sätter ni ihop din drömresa

Tänk att få resa till världens alla hörn. Varför inte göra den där resan till Vietnam du alltid drömt om. Kenzan Tours är resebyrån för dig som tycker om att tänka lite utanför boxen, som vill uppleva det där som kanske inte alla får uppleva.

– Vi sätter ihop skräddarsydda paket, allt utifrån kundens önskemål, Vietnam har jättemycket att erbjuda, säger Aki Nicolaides, grundare och ägare av Kenzan Tours.

 

Kenya, Tanzania och Maldiverna – hur många gånger har du inte drömt om dessa resmål men aldrig tagit tag i att boka en resa – det har alltid känts lite för krångligt och lite för långt bort. På Kenzan Tours ser man till att du får komma till det där klarblåa vattnet och att du får se lejonet du alltid drömt om.

– Vi ser oss som din partner som tillsammans med dig tar fram den resa just du vill ha. Vi finns med dig hela vägen, från första idéstadiet tills dess att ni har kommit hem från resan. Vi blir nöjda med vårt arbete först när ni är nöjda från början till slut. Skulle det uppstå problem med din resa gör vi allt vi kan för att snabbt lösa det, säger Aki Nicolaides som grundade och driver Kenzan Tours.

Det var 2004 som Aki Nicolaides valde att dra igång resebyrån. Efter att ha rest i Afrika och då upptäckt hur svårt och otryggt det kan kännas när man bokar boende och transport i ett land man aldrig tidigare varit i. Förtaget växte snabbt och idag är man tio anställda och ledordet är personlig service.

– Vi har jobbat upp ett kontaktnät med flera seriösa aktörer i stora delar av världen. Vi satsar på Afrika, Asien och Syd- och Centralamerika.

Härlig atmosfär i Havanna, Kuba.

 

Vilka är det som kommer till er?

– Det är allt från kärlekspar och barnfamiljer, till seniorer som vill åka på gruppresor. De kommer till oss för att de hört av bekanta om våra resor och de har hört hur nöjda dessa har varit med oss.

Hur tänker ni när ni tar fram ett nytt resmål?

– Många resmål kanske man drar sig för att åka till för att det känns komplicerat, men man har alltid velat åka dit. Det är där vi kommer in. Vi ser till att det blir tryggt och smidigt att både ta sig dit och att vara där. Vi sätter ihop paket utifrån vad kunden själv är intresserad av.

Så ni kan lösa det mesta?

– Tillsammans med kunden skräddarsyr vi en resa utifrån dennes önskemål.

Vilka är era storsäljare?

– Det är Costa Rica, Tanzania och Kuba, helt klart.

Tanzania, dit har jag alltid velat åka, berätta om era resor dit?

– Vi har en tältcamp i Serengeti. Där finns allt man behöver – dusch, sköna sängar och toalett. Den här campen flyttar vi två gånger om året. Anledningen till att vi flyttar är för att kunna följa djuren.

Du pratade även om Asien, var finns ni där?

– Vi kommer mer och mer att satsa på Asien. Vietnam, Malaysia och Sri Lanka är tre intressanta resmål. Sri Lanka kommer man att kunna kombinera med Maldiverna. På Sri Lanka får man natur och historia i en vecka. Efter det åker man till Maldiverna och njuter av allt härligt som finns där.

Vietnam låter spännande tycker jag – berätta!

– Vi har rest dit i ungefär sju år nu. Precis som på många av våra andra resmål går det att få resan precis som man önskar. Uppläggen blir helt individuella och privata. Vi sätter ihop en resa utifrån det kunden vill uppleva. Vill man till exempel lära sig laga mat, då löser vi det. Varför inte kombinera strand med segelturer i Halong Bay? Det går även bra att kombinera Vietnam med Kambodja.

Läs mer om Vietnam här.

Blir du sugen på att dra iväg under jul och nyår? Kika in det här erbjudandet!

Teplantage på Sri Lanka.

 

Och Maldiverna, berätta vad man får vara med om där?

– Här ser vi till att du som besökare integreras med lokalbefolkningen. Vi arrangerar till exempel fotbollsmatcher – turister mot lokalbefolkning. Bor du på ”Barefoot Eco Hotel”, vilket vi rekommenderar, får du även träffa en marinbiolog som berättar om det otroliga djurliv som finns i vattnen kring ön. Det finns även spa och yoga som du kan ta del av här.

Avkopplande stränder på Barefoot Eco Hotel.

 

Ett ekologiskt hotell, berätta mer om det?

– För oss är det viktigt att arbeta hållbart. När vi berättar om det här hotellet väljer 90 procent av våra kunder att bo här. När de kommer hem och pratar med oss om resan, då berättar de om hur otroligt hotellet var och vilka minnen de tagit med sig därifrån. Det är väldigt viktigt för oss, och roligt, att prata med våra kunder efter resan. En nöjd kund är vår bästa reklam.

 

Hållbart, vad betyder det för er?

– Kenzan Tours har valt bort stora internationella arrangörer och hotellkedjor som tar med sig pengarna utomlands. I stället samarbetar vi med lokala arrangörer och lokalt ägda hotell så att vi vet att inkomsterna stannar i landet. Det är dedikerade personer som gör allt de kan för att din resa ska bli så bra som möjligt. Vi samarbetar bara med arrangörer som vi vet betalar skäliga löner till dem som tar hand om våra resenärer på plats. Vi ser också gärna att arrangörerna arbetar socialt och ekologiskt tillsammans med lokalbefolkningen på resmålet. Vi arbetar också aktivt med ekoturism genom att samarbeta med just ekoresorter som följer ekoturismens principer om hållbarhet och minskad påverkan på miljön. De samarbetar med det lokala samhället genom att till exempel anställa lokalbefolkningen och bara köpa in lokalt producerade varor. Ekoresorter odlar det de kan själva och köper in resten från lokala odlare. Andra exempel på deras hållbarhetsarbete är att de använder ekologiskt odlat trä och utnyttjar solenergi för att minska användningen av dieselgeneratorer. Vi tar avstånd från allt utnyttjande av djur på resmålen. Därför inkluderar vi inte sådana aktiviteter i våra reseförslag. Vi tar också avstånd från jaktresor. Vi samarbetar med ECPAT mot sexturism och World Animal Protection och följer de riktlinjer som dessa organisationer har.

 

https://youtu.be/G790eq4Wq0c

Vill du läsa mer om vad Kenzan Tour erbjuder – besök gärna hemsidan.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!