Åse Pavelsen tar NLP-utbildningar till Los Angeles

Du började med akupunkturen för 20 år sedan. Idag driver du uppskattade Coachpartner och NLP for life. Vad är drivkraften?

– Drivkraften är att jag vill att fler ska känna till coaching och NLP som möjligheter till att förbättra livet. Jag älskar när det händer något i en människas ögon och när personen verkligen förstår i sig själv att hen är värd att må bra och ha det bra.

– För mig började det just med akupunkturen som är en del av den kinesiska medicinen, inom vilken man inte skiljer på kropp och själ; mår du dåligt fysiskt så påverkar det dig också mentalt. Vi har möjlighet att förändra så mycket i våra liv!

 

Åse Pavelsen

 

Vad handlar NLP om och hur vanligt är det att arbeta med det?

– NLP står för neuro lingvistisk programmering och handlar om hjärnan och hur vi ser på världen genom våra sinnen. Det handlar också om hur vi kommunicerar med oss själva och andra. När vi lär oss mer om hur vi fungerar kan vi också påverka oss själva. Vi har programmeringar inom oss som bildar mönster som vi ständigt upprepar och med nya strategier kan vi få andra resultat.

– NLP finns på ett eller annat sätt med i alla ledarskapsutbildningar och inom idrott på högre nivåer. De flesta coacher inom idrott använder det även om de inte kallar det NLP.

Vad får de som deltar i dina kurser?

– Alla som går en kurs upplever förändring. Jag har många mellanchefer på mina kurser som behöver tydliggöra sina roller och bli mindre stressade. Jag har också egenföretagare som bromsas av hinder så som låg självkänsla, begränsande syn på vad man klarar av och att inte våga se sina drömmar.

– Tanken att man inte får misslyckas är vanlig hos vuxna men det finns mycket övningar och teori som tar bort rädslan. Det handlar om att våga testa och få olika erfarenheter; går det bra så är det bra och går det inte så bra så har man provat det sättet och fått en erfarenhet. Ett barn som ramlar reser sig upp igen.

Du åker snart till Los Angeles för att undervisa i NLP. Vad är ditt mål där?

– Ja, jag åker till Los Angeles och ska hålla NLP-utbildning för svenskar som bor där. Det är inte klart exakt var, men förslag finns på en lokal i Venice Beach. Utbildningen är fördelad på fyra moduler så att det blir tre gånger under vinter och vår.

– Mitt mål med vistelsen är att NLP ska bli större inom just gruppen av svenskar som bor där och anledningen till att jag får åka är att en av mina tidigare deltagare har en kontakt i Los Angeles – det var hon som bestämde sig för att ta över mig dit.

I Sverige har du arbetat mycket mot företag och arbetar exempelvis med utbrändhet. Vad är ett vanligt problem bakom utbrändhet?

– I många fall är människor överbelastade och får de hjälp att strukturera upp vad kan man ta bort så ändras de inre omständigheterna. Jag coachar ofta till att de ska ha samtal med sina chefer, att sätta gränser och tro på att de duger.

– Det är viktigt att sätta hälsosamma gränser, tydliggöra vad ens uppgift är och vad som är rimligt, samt att hålla sig till detta och tydliggöra detta utåt.
I andra fall där det har gått längre med stress och utbrändhet behövs mer än så och då börjar man där personen befinner sig.

Du kombinerar även din coaching med akupunktur. Berätta.

– Ja, jag har börjat med ett paket med akupunktur och coachning som fungerar väldigt bra för utbrända. Akupunktur påverkar nervsystemets elektrokemiska samspel och hjälper kroppen till jämvikt, det är ett mycket bra sätt att komma ner i varv, börja sova och läka.

– Vi brukar träffas tio gånger under tre månader. Det börjar med coachingsamtal och övningar där mycket handlar mycket om värderingar. Ofta har man jobbat mot sina inre värderingar. Vi avslutar med en akupunkturbehandling.

 

Kommer även yngre människor till dina kurser?

– Jag blir jätteglad när det kommer unga människor. Det är fantastiskt om man som 20-åring får kunskap om NLP och kan använda det. Unga är ofta villiga att prova – när man går en kurs, vilket jag tycker att alla skulle göra, blir det lättare att hitta och leda sig själv. Vem är jag och var går mina gränser?

Du har hjälp många människor. Hur utvecklar du dig själv?

– Jag vidareutbildar mig hela tiden, går själv till en coach och läser jättemycket böcker. Hjärnforskning är något jag är superintresserad av, inte minst eftersom jag kan väva in det i det jag gör. Jag är bland annat intresserad av Neuro-leadership som handlar om hur kan vi använda hjärnan för att förbättra vårt ledarskap. Det finns exempelvis modeller för hur och vad hjärnan uppfattar som faror. Känner man sig orolig så fungerar inte hjärnan optimalt. Hur kan vi få medarbetare att använda hela sin kompetens? Att kunna påverka sin situation är en viktig del för att kunna göra ett bra jobb. För en arbetsgivare är det därför bra att känna till att man ökar produktivitet om medarbetarna känner sig sedda.

 

 

Läs mer på Facebook

NLP for life

NLP for Life – Los Angeles

Hemsidor

http://www.nlpforlife.se​

http://www.harmoni-halsa.com/

http://www.coachpartner.nu/

 

 

 


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!