Undvik dålig andedräkt: borsta tänderna på rätt sätt

Det finns tider i livet då vi alla allra helst vill vara ensamma och tiden på badrummet skulle faktiskt kunna stå som bästa exempel på det. När vi befinner oss på badrummet är det ofta för att borsta tänder, duscha, bada, göra oss i ordning inför dagen eller något helt annat. Och just tandborstningen är viktig för dig och dina tänder. Inte minst om du ska prata med andra människor under dagen, då vill du förstås inte ha dålig andedräkt, och det kan du undvika genom att borsta rätt. 

Gör rätt

Den tiden vi spenderar inne på badrummet blir bara längre och längre. Nuförtiden är det lika vanligt med skönhetsprodukter både till män och kvinnor. Det har helt enkelt blivit viktigt att sköta om sig och sitt utseende. I badrummen runt om i landet hittar man skönhetsprodukter, preventivmedel, dildon som får anses som bästa sexleksaken som finns att tillgå, hårprodukter och mycket mer.  Läs mer här på Lovebuddy.se. 

Men just tandborstningen är det många som gör fel med och det har konsekvenser i form av att man kan få dåliga tänder och inte minst dålig andedräkt. Något som inte bara har en effekt på dig och ditt tandkött, utan även på dina relationer. För det finns väl ingen som vill sitta bredvid någon med dålig andedräkt. Se därför till att du borsta rätt. Det är en fördel både för dig och för dina tänder. För är det något som är dyrt så är det att gå till tandläkaren. Det kan nog de flesta svenskar skriva under på när allt kommer omkring.

Mjuk tandborste

Men det är kanske enklare sagt än gjort. För hur är det men ska göra för att få en perfekt munhygien egentligen och vad är det som är viktigast i förhållande till att få en bra och fräsch andedräkt? Här får du svaren och de bästa tipsen. Börja med att borsta dina tänder på utsidan, insidan och såklart mitt på tandkronorna. Så långt är det kanske inga konstigheter. Om du inte redan visste det så vet du nu att du alltid ska använda en mjuk tandborste. När du har borstat färdig ska du inte bara spotta ut skummet. 

Tag istället en lite mängd vatten och skölj runt. Skölj sedan inte mer vatten igen. På det viset sköljer du inte bort fluoret i tandkrämen. Använd tandtråd och till sist munskölj och en tungskrapa. Självfallet ska du utgå från din egen situation och om du exempelvis har tandsjukdom eller något liknande ska du ta hänsyn till det.

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!