VM är över för denna gång. Men deppa inte! Det minns massvis med sport att se fram emot under de kommande veckorna. Vi listar det hetaste tävlingarna, ligorna och mästerskapen i juli/augusti som du inte vill missa!

Tennis – Swedish Open och US Open

Wimbledon har precis avslutats, men alla tennisfantaster har redan börjat blick fram emot kommande turneringar. Just nu pågår tennisveckan, med Swedish Open, i Båstad. Om du inte har möjlighet att se matcherna på plats så kan du följa turneringen med Viasat. Finalen spelas den 22 juli.

Därefter, i slutet av augusti, är det dags för årets sista Grand Slam-turnering: US Open. På herrsidan kommer det att bli stentufft. Spelbolaget LeoVegas, som fått högst betyg av casinobonusonline.se, håller Wimbledon-segraren Novak Djokovic som knapp favorit framför Roger Federer och Rafael Nadal. På Damsidan är Serena Williams storfavorit framför Simona Halep.

Fotboll – Allsvenskan och säsongspremiär för de europeiska ligorna

Trots att VM är över finns det massvis av fotboll att se fram emot i juli och augusti. Allsvenskan har redan dragit igång och i toppen ser det riktigt intressant ut med AIK, Hammarby, Norrköping och Djurgården som slåss om serieledningen.

I augusti drar dessutom de stora ligorna igång ut i Europa. Först ut är Premier League den 10 augusti, följt av Serie A och La Liga den 18 augusti och Bundesliga den 24 augusti.

Friidrott – Diamond League, EM och SM

För dig som är friidrottsintresserad finns det mycket att se fram emot de kommande månaderna. Den 20 juli arrangeras Diamond League i Monaco och redan dagen efter fortsätter tävlingen i London. I augusti hålls deltävlingarna i Birmingham (18 augusti), Zürich (30 augusti) och Bryssel (31 augusti). Deltävlingarna i juli sänds i SVT, medan augusti-tävlingarna visas i TV4.

Utöver Diamond League avgörs även friidrotts-EM i Berlin mellan den 7–12 augusti (visas i SVT), samt friidrotts-SM i Eskilstuna den 24–26 augusti.

Cykel – Tour de France

Mellan den 7–29 juli pågår Tour de France – en av världens mest prestigefyllda cykeltävlingar. Britten Chris Froome, som stått som segrare i tävlingen fyra gånger under de senaste fem åren, är stor favorit även i år.

Samtliga deltävlingar i Tour de France sänds i Eurosport. 

Motorsport – Formel 1

Om du gillar Formel 1 så är det bäst att du bänkar dig framför teven de två sista söndagarna i juli. Den 22 juli körs nämligen årets elfte Formel 1-lopp i Hockenheim, Tyskland, och en vecka senare det tolfte loppet i Budapest, Ungern.

Sebastian Vettel är just nu i total ledning, men britten Lewis Hamilton hålls fortfarande som favorit av många att vinna årets säsong.

Samtliga deltävlingar i Formel 1 visas i Viasat Motor och Viapaly.

Golf – British Open, PGA-touren och Nordea masters

Även golfentusiaster har mycket att se fram emot de kommande veckorna. Mellan den 19–22 juli avgörs British Open i St Andews i Storbritannien. Favoriter inför mästerskapet är Dustin Johnsson, Justin Rose och Rickie Flower. Tävlingarna sänds i Viasat Golf och Viaplay.

I augusti hålls två stora golftävlingar – PGA Championship i Missouri, USA mellan den 9–12 augusti (sänds i Viasat Golf och Viaplay), samt Nordea Masters den 16 – 19 augusti (sänds i SVT).