Shamanism - en andlig del av den nya folkhälsan

| | Healing  | Sponsrad

Som liten lekte hon, precis som många andra barn, ”cowboys och indianer”. Men för Iia Eklund upphörde aldrig intresset för det mytomspunna. I vuxen ålder tog hon steget och utbildade sig inom Core-shamanismen, vars grundare är Micheal Harner. Shamansk healing ligger Iia extra varmt om hjärtat.

Även om den moderna shamanismen har anpassats till västvärlden, och är under ständig utveckling, så är de lärda måna om att vårda den starka kärna som funnits kvar sedan shamanismens begynnelse.
Iias lärare och mentorer blev Staffan ljung och Anna Kjellin som båda fått sin utbildning i USA av Michael Harner. Dessutom har Anna varit hos shamanerna i Tuva, i Sibirien, och tagit del av deras livsstil och traditioner.

- Jag håller mig till grunderna eftersom det känns tryggt att göra på det sättet. Sedan får mina elever själva lägga till vad som passar just dem. Källan till allt helande kommer från en och samma kraft och energi.

                                                                                    Tuvan Shamaness Ai-Churek, 1963-2010

Ett viktigt verktyg inom shamanismen är trumman som kallas för shamanens häst. Den hjälper shamanen att färdas mellan de olika världarna för att få svar på problem och olika typer av sjukdomar. Iia använder även trumman till healingbehandlingar.

- Den ger en väldigt bra effekt och folk känner verkligen att det händer något. Det går till på det sättet att klienten får lägga sig ner på en healingbänk och täcker för ögonen. Därefter förs trumman över klientens kropp, och vibrationerna från trumman går in i kroppens celler som skakas om, och därmed öppnar upp energiflödet. Allt händer inte på en gång utan måste få ta sin tid.

Iia Eklunds kurser och behandlingar har blivit oerhört populära, både i Sverige och resten av världen. Så här säger några av alla hennes nöjda kunder:

"I first met Iia at a health expo and felt immediately comfortable and appreciative of her background, practise and communication. Having english as my first language it was great that Iia was prepared to teach with english translation.
My experience of Core Shamanism as a student with Iia was exactly what I was looking for; simple, following Michael Harner's  work, but very much orientated to the individual and the here and now. The location was very appropriate and the environment that Iia created was warm, friendly and safe",
Simon Raby

"Iias kurser är fantastiskt bra! Hon förklarar på ett enkelt, avskalat och lättförståeligt sätt. Hon är jordnära och prestigelös, och har en otrolig förmåga att skapa en trygg och härlig stämning på sina kurser. För mig som nybörjare inom det shamanska har det varit en otrolig förmån att få haft Iia som tryggt guidat mig och lärt mig lita på det jag får till mig. Jag kan varmt rekommendera hennes kurser".
Lina Müller-Berwald

"Jag känner hur trummans vibrationer öppnar upp någonting inom mig och
det får mig att känna att någonting händer. Iia leder mig tryggt och säkert
under hela sessionen och vi samtalar efteråt om mina upplevelser.
Jag kan varmt rekommendera hennes trumhealing".
Elisabeth Persson

Iia håller till i Sundsvall, där hon ofta är uppbokad på olika behandlingar och trumkurser.
Nästa chans att få träffa Iia på en mässa är 20-21 maj, då hon kommer ställa ut på Smedjebacken. Alla som vill får då prova på hennes fantastiska trumhealing.

I september kommer Iia Eklund och Anna Kjellin hålla en kurs i shamansk healing, i Näsby park, i Stockholm.

För att få 200 kronors rabatt på valfri kurs eller behandling - uppge koden "BättreNyheter" - vid din bokning. Erbjudandet gäller en gång per person och kan endast användas vid ett tillfälle.
Vid problem eller sjukdom ska du först alltid kontakta din läkare. Shamanism är ett sätt att uppnå själslig balans.