Indisk mat som förändrar livet

| Restauranger  | Sponsrad

Vare sig det handlar om den stora familjemiddagen eller att krypa upp ur sängen framåt lördagseftermiddagen – Lidingöborna har fått sin första ”indier” och maten hade inte kunnat träffa mer rätt.

Eller vad sägs om att köket på Kashmiri Restaurang huserar både en köksmästare och en tandoriköksmästare med lång erfarenhet och att osten till Stockholmsfavoriten Palak Paneer är hemlagad?


Bakom restaurangen som ligger i Lidingö Galleria står Zintu Ahmed.


Beskriv Kashmiri Restaurang?


- Det är en indisk restaurang och den första på Lidingö. Jag serverar lunch och Á la carte.  Restaurangen har funnits i två månader i Lidingögallerian i Torsvik. Det är hemma för Lidingöborna och inte särskilt långt för Stockholmarna som vill äta äkta indisk mat. Det är bara över bron.


Vad gör er mat så god? 


- Vår indiska mat är gjord på färska råvaror och färska kryddor som färsk ingefära, färsk vitlök och färsk koriander, kardemumma och gurkmeja. Det är mycket grönsaker, grillad kyckling, lamm och jätteräkor. Vi försöker variera menyn.
Vilka har kommit och ätit på Kashmiri Restaurang?


- Det har varit jättemycket folk. Allt ifrån barn till pensionärer. Alla tycker jättemycket om indisk mat till exempel Chicken tikka massala, grillat lamm, kyckling och jätteräkor. Många tror kanske att indisk mat är för stark men den kan vara både mild och stark.


Vad mer är populärt?


Palak Paneer är populärt. Det är spenat och vår egen ost som vi gör genom att koka mjölk och blanda ner yougurt som sedan kyls ned.


Vad har ni fått för gensvar från Lidingöborna?

Jättebra. Vi vill sprida indisk kultur på Lidingö. Nu kan man lära sig att indisk mat både kan vara mild och stark. Det går även att pröva indiskt öl och indiskt vin. Stark mat är bra för kroppen.


Kashmiri Restaurang ligger på Stockholmsvägen 20 i Lidingö Galleria 

RELATERAT: indisk mat lidingö kashimiri