Därför anställer Stefan sina egna personliga assistenter

| Vård & omsorg  | Sponsrad

Stefan Larsson är förlamad från axlarna och ner och har en ventilator som hjälper honom att andas. Som om det inte fanns tillräckligt med utmaningar har Stefan valt att själv ansvara för att anställa sina personliga assistenter. Nu söker hans företag SLA AB ytterligare personal.

När Stefan Larsson var i 19-årsåldern var han med om en MC-olycka och blev förlamad. Idag är han VD för företaget SLA AB som säkerställer att han får assistans dygnet runt.

– Det är mitt liv, och att inte ha kontroll över saker är inte min grej. Man får räkna med mycket jobb om man sköter allting själv, men än så länge överväger fördelarna nackdelarna. Det gäller att man har en bra redovisningskonsult och att man når ut till personer som gör ett bra jobb.

Sedan Stefan tog beslutet att själv vara den som anställer assistenterna har antalet anställda som mest uppgått till sexton stycken och flera gånger om dygnet behövs upp till tre assistenter på en och samma gång. Men samtidigt som Stefan anser att det är det bästa för honom att sköta allt genom SLA AB är han orolig över Försäkringskassans förändringar. Stefan menar att Försäkringskassans beslut gör det dyrare för honom att driva verksamheten.

– Tyvärr vill de bara att stora företag ska driva assistans vilket inte borde höra till assistanslagens intentioner. Samtidigt som jag har ökade kostnader för cirka sju kronor per timme höjer de bara assistansersättningen med tre kronor. Det är långt ifrån den nivå som skulle behövas.

Trots ökade kostnader söker Stefan nu ytterligare assistenter för att klara av skötseln av honom dygnet runt.

– Det är inte ett krav att ha arbetat inom vården tidigare även om det så klart är en bonus. Det är framförallt viktigt med ansvarskänsla, en vilja att arbeta med människor och mycket sunt förnuft.

I framtiden hoppas Stefan att kunna flytta in i ett hus som är anpassat helt efter hans behov. Han har redan köpt tomten som han planerar att bygga på i Ösmo och huset skulle bli unikt i sitt slag.

– Det är i princip omöjligt att hitta ett hus som är byggt efter alla mina behov. Då måste jag göra det själv.

Läs mer om att jobba för SLA AB på Stefan Larssons hemsida.
RELATERAT: assistans slaab