Om du tidigare har genomgått en flytt känner du förmodligen samma sak som de flesta andra – att flytta är jobbigt! När man ska flytta krävs det inte bara att man tar sig igenom processen om att hitta en ny bostad, följt av att hitta en lösning för den andra bostaden. Utan inför en flytt krävs det även att man packar ihop allt som finns i bostaden, att man sorterar och lägger ner i lådor, att man fixar allt praktiska saker, samt att man genomför själva flytten. Och sen ska ju allt packas upp och ordnas igen. 

Summan av kardemumman är att det är jobbigt att flytta. Som tur är dyker det då och då upp nya tjänster som kan underlätta flytten. Ett sådant exempel är den nya start-uppen Flyttsmart – nedan går vi igenom allt om denna tjänst och vad den kan innebära för dig som ska flytta!

Tjänsten flyttsmart – så det hela började

Det var i början av förra året (2020) som den omtalade schlagerstjärnan Eric Saade tillsammans med Sebastian Nielsen – en riktig veteran när det kommer till Hemnet och allt som hör där till –  drog sina kloka huvuden tillsammans och startade tjänsten Flyttsmart. Detta efter att de själva fått ta del av hur omtumlande, och dyrt, det är att flytta.

Att just Eric Saade skulle vara en person som drog igång en tjänst som flyttsmart känns kanske ganska osannolikt för många. Och det är ju inte konstigt med tanke på att han först och främst associeras med karriären inom musikbranschen. Faktum är dock att Eric Saade har varit rätt aktiv i start-upbranschen under ett tag nu. 

Denna satsning är med andra ord inte den första han har gjort. Men att det skulle landa i just en flyttjänst är något som han inte ens själv hade planerat. Att det till slut blev just start-upen Flyttsmart är kanske inte så konstig med tanke på hur marknaden har sett ut under den senaste tiden. 

Högt intresse för bostäder men bristfälliga flyttjänster 

I och med att intresset för bostäder, inte minst hos Hemnet, endast fortsätter att växa ansåg Saade och Nielsen att det här med bostadsmarknaden är en smart bransch att ge sig in i. Detta framförallt då de, som tidigare nämnt, själva upplevt att det finns ett rätt bristfälligt utbud av just flyttjänster som underlättar för de som köper eller säljer bostad. 

Det är ju så mycket saker som ska ordnas och fixas med både inför, under och efter en flytt. Utöver att man ska göra sig av med den gamla bostaden – där allt ska packas ihop för att sen flyttas till ett nytt hem – krävs det även att man genomför de mer praktiska detaljerna. Då menar vi saker som att anmäla flytten, ändra folkbokföringsadress, fixa el och bredband, osv.  

Både dyrt och krävande att flytta

Som om inte det vore nog så är det ofta även rätt dyrt att flytta. Det framförallt om man vill ha hjälp med flytten och därmed anlitar en flyttfirma. Utöver att man ska betala en viss penning då man säljer sin bostad – så som mäklararvode, avgifter och skatt – behöver man alltså lägga pengar på själva flyttandet i sig. 

Att fixa försäkringar, abonnemang, avtal och liknande kan också bli rätt dyrt i längden om man inte riktigt vet vilken lösning som är bäst för en själv. En tjänst som Flyttsmart kan alltså komma att underlätta för väldigt många som vill, ska eller måste flytta och önskar få hjälp med allt det praktiska. Flyttsmart vill erbjuda dig att skala din flytt, samtidigt som de vill kunna erbjuda fastighetsmäklare en smart plattform att utgå ifrån. Spännande!