När man som vi bor på så nordliga breddgrader som vi gör är det nära till hands att fira sommaren och solen. Efter en lång vinter med mindre solljus är det härligt att känna att värmen, ljuset och grönskans återkomst. När vi avverkat några veckor av sommaren börjar man kunna samla inspiration till att hitta på nya saker att göra. Vad gör du när det kommer regniga dagar?

Vi vill gärna vara ute och njuta av ljuset, värmen och naturen så mycket det går med att sola, bada och bara vara i naturen. Vi hänger på stranden på dagarna och äter pastasallad till lunch och vattenmelon till mellanmål. På kvällen grillar vi eller tar ett glas rosé på en uteservering, det blir lätt lite samma sak och ännu en rutin som vi glömmer att njuta av.

Årets sommar, näst intill den ideala sommaren

Årets sommar har börjat med riktigt bra väder, varma och soliga dagar samtidigt som det har regnat lite då och då. Nätterna har varit lite svalare och fuktiga vilket har gjort att markerna har inte blivit så torra som 2018 då det bröt flera stora skogsbränder. Det gör att vi kan slappna av och njuta av det fina vädret och göra det bästa av det.

Även om corona-restriktionerna släpper undan för undan är arrangörer av olika evenemang försiktiga. Det är inte som tidigare riktigt än. Vi behöver helt enkelt själva hitta på saker för att roa oss. Egentligen inte så svårt.

Regniga dagar i lugn och ro

De dagar det regnar eller bara är mulet och kanske blåsigt kan de vara skönt att hålla sig hemma och hinna ikapp med tvätt, städ och bara umgås med sig själv och familjen. Förhoppningsvis tar inte hushållet upp hela dagen utan du kan få lite tid över till underhållning. Här kommer några förslag på vad du kan hitta på ensam eller tillsammans med familjen.

Enmansspel;

Det finns dagar som man helst bara umgås med sig själv och för de dagarna är det tur att det finns spel som passa utmärkt för dessa dagar! Tekniken och internet har gjort att tillgången på spel ökar kraftigt.

Spel om pengar; Vill du ha lite spänning och chans att vinna pengar och budgeten har lite över för underhållning kan du få ut lite mer för pengarna och du tittar på casino utan licens.

Språkappar; Är det inte dags att friska upp minnet av tyskan som du läste på högstadiet? Eller är det ett helt nytt språk som ska läras in? Det finns flera appar som är skapade för att du ska lära dig grunderna i nya språk, både gratis och till en kostnad.

Kunskapsspel; Anser du att du är allmänbildad och tror att du kan samla rejält med poäng eller behöver du bättra på dina kunskaper är appar där du kan spela mot andra likasinnade ett kul och bra sätt att göra det på.

Sällskapspel;

När du spelar sällskapsspel tillsammans med andra är det sällan som ett och samma spel passar i alla sammanhang utan det kan behövas lite olika spel för olika tillfällen.

Humor; Med andra ord, nu har den fjärde versionen av den här skrattfesten släppts. Är du redo för höga skratt, tappade hakor och snabba vändningar är det här spelet för dig och din familj.

Strategi; Sequence är ett strategispel där man har korsat luffarschack och kortspel till ett spännande strategispel som kräver fokus, tur och strategi i ett. Det går att spela om ni bara är två och upp till 12st så det passar både den lilla och den stora familjen.

Kunskapsspel; När då då har fått en given plats på spelhyllan hos många familjer. Du måste inte kunna de exakta datumen eller ens året som saker hänt, utan du behöver bara veta i vilken ordning som de skedde för att få rätt.

Dags att komma ut i solen

För de många soldagarna som sommaren i år bjuder på finns det gott om saker att hitta på som passar familjen, den som vill ha lite egen tid, den som inte vill lägga mycket pengar. Det kan bli så mycket att det kan vara svårt att sålla i allt utbud. Precis som med inomhusaktiviteterna kan det vara bra att ta hjälp av digitala medel och appar för att hitta rätt.

En dag i naturen; Vill du komma ut och upptäcka naturen i din närhet finns det ett par appar som är riktigt bra på att visa dig höjdpunkterna i din närhet. Friluftsfrämjandet, naturvårdsverket är några av de som har tagit fram appar som guidar dig ut i din närmiljö.

En dag med aktiviteter; Även om stora evenemang inte är tillåtet än så finns det flera mindre aktiviteter som du kan ta del av. Mordgåtor som påminner om det klassiska sällskapsspelet Cluedo har börjat hitta ut i verkligenheten. Sök på mordgåta och dina närmaste städer och se om det är något teatersällskap som spelar upp ett nära dig för en spännande dag på stan.