april-april-jag-kan-lura-dig-vart-jag-vill_m

April april – jag kan lura dig vart jag vill

Åkte du på en riktig luring i lördags? Lugn – du var i sådana fall långt ifrån ensam.

Ett av svenskarnas mest säkra vårtecken är när vi lämnar mörkret och mars månad bakom oss, för att istället gå in i solstrålarnas födelsemånad april.
Plusgrader, putsning av balkongmöbler och nedpackning av vintergarderob är kanske inget som ger eko i övriga världen, men för oss i lilla landet Sverige innebär ljuset ett välbehövligt endorfintillskott som ger en varm känsla inombords.

Och hur förstärker man bäst denna känsla?
Naturligtvis genom ett gott och hälsosamt skratt.

Därför är första april något heligt för mig. En fantastisk heldag som är vigd enbart för skoj och lurendrejeri, ofta följt av en festlig ramsa.
Jag brukar, med barnslig förtjusning, roa mig med att surfa runt på olika tidningars och företags hemsidor, i förhoppning att hitta de mest fyndiga april-skämten.

Dessa var mina personliga favoriter 2017:

Sydsvenskan: ”glöm E6:an, nu kommer Elsexan – Öresunds nya superled för batterifärjor”. Till sammanhanget hör även att projektet skulle finansieras av den norska oljemiljonären (och batteriexperten?) Jon Li Thium.

Norran rapporterade att president Donald Trump återigen fått upp ögonen för Sverige. Denna gång gällde det ett planerat bygge av jätteälgen Stoorn på berget Vithatten. Trump skulle, enligt uppgifter, tyckt att detta projekt kunde kombineras och kompletteras med ett monument av honom själv. Enda problemet tycktes vara att Skellefteås flygplats hade för kort landningsbana för presidentplanet, Air Force One, när Trump skulle komma och inspektera monumentet.

Polisen i Örebro län gick ut med en film där de presenterade en nysatsning. En speciell katt-enhet skulle införas eftersom det rådde akut brist på tränade polishundar i länet. I filmklippet fick tittarna se katten Findus som specialiserat sig på narkotika-sök och att spåra upp försvunna människor.

Nyheter24 rapporterade om ett aprilskämt som troligen gav många skrämselhicka. Det var webbsidan Pornhub som, i ett meddelande till sina användare, tillkännagav en ny och funktion på den egna sajten. I meddelandet stod att alla videos som användarna tittade på, automatiskt skulle delas till deras vänner på sociala medier.

Vad hade ni läsare för favoriter? Blev ni själva lurade eller lyckades ni genomföra ett aprilskämt som ni känner er lite extra stolta över?

Själv gick jag ut på Facebook och tog avsked av alla mina vänner. Jag hade (äntligen) blivit antagen och skulle påbörja min fem år långa grundutbildning hos Främlingslegionen på Korsika.
Något som är lika otänkbart som att grisar plötsligt får vingar och börjar flyga.
Till min stora glädje var det ändå några av mina kära vänner (hoppas ni förlåter mig en vacker dag) som nappade på betet.

Så….. Det spelar ingen roll om man är tre, trettiofem eller åttiotre år gammal. För blodpumpen kommer skratt alltid att vara en viktig självmedicinering.

Länge leve april – må den alltid föra med sig med sol samt en och annan dum sill.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!