Alphapartner levererar guld till säljbolagen

Timmi Jofurs Alphapartner kopplar allt starkare band till säljbolagen. Idag är företagets dialer unik på marknaden och används av alltifrån välgörenhetsorganisationer till rena TM-bolag.

– Vi kommer att fortsätta att utveckla och bygga smarta verktyg till säljbolagen, säger, Timmi Jofur.

 

Ni är leverantörer till säljorganisationer som jobbar med att ringa och sälja. Vad är det som gör att säljbolagen väljer er?

– Vi har själva utvecklat marknadens snabbaste och driftsäkraste dialer. Med hjälp av den kan säljbolagen filtrera bort cirka 85 procent av alla telefonsvarare. Det är ett molbaserad säljstöd med en predictive dialer inbyggd som räknar ut hur många samtal det behövs för att nå så många kunder som möjligt.

– En utmaning som alla TM-bolag har är att dialern går ner. Vi insåg att problemet var koppling mellan dialern och IP-telefonin. I vanliga fall har man en dialer och IP-telefoni som man kopplar ihop – vi bestämde oss för att bygga allt i samma miljö samt att få bort alla telefonsvarare.

– Vår dialer och ip-telefoni är idag de snabbaste i Sverige, Norge och Finland.

 

Timmi Jofur

 

Berätta om hur ni höjer svarsfrekvensen.

– Det värsta för telefonsäljare, förutom att få ”nej”, är all väntetid. Jobbar du som telefonförsäljare får du sextio telefonsvararsamtal per dag, med oss får du två till tre telefonsvarare per dag. Märker de så stor skillnad som de gör så är valet enkelt.

– Vårt syfte är att ge säljbolagen bättre verktyg och telefonsvararfiltret hjälper våra kunder enormt mycket.

Ni är även stora på adressmaterial.

– Ja, vi har blivit riktigt stora på både kallt och varmt material och har även ett supermaterial med enormt bra hit-rate. Man ringer helt enkelt rätt kunder.

– Adressmaterialet är mer kalla än leads, det innebär bättre nummersättning och fler aktiva nummer. När man stoppar in adresslistan har man bättre svarsfrekvens och sälj per timme.

Läs mer om Alphapartner

Vilka är era kunder idag?

– Vi säljer till allt från välgörenhetsorgansisationer till elbolag och callcenters som säljer kosttillskott. De använder dialern och även ip-telfonin som vi tillhandahåller.

Du kommer själv från TM och har jobbat som säljare och säljchef i 20 år. Vad kommer du att göra för att ta Alphapartner ytterligare framåt?

– Vi har utvecklingen inhouse och fortsätter att utveckla och bygga smarta verktyg. Bland annat kommer vi att öppna upp ett nytt affärsområde vid årskiftet.

Går det att testa dialern?

– Ja, en kund får testa utan licenskostnad innan den bestämmer sig för att köra. Merparten väljer att fortsätta efter att de testat och tecknar ett abonnemang. Vi har inte heller sett att vi tappar kunder som börjat.

Alphapartner sitter i Örebro, Borås, Uppsala och Malaga. Timmi Jofur befinner sig även ofta i Stockholm.

Läs mer om Alphapartner

Kontakta Timmi Jofur på LinkedIn


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!