afrodites-hoerna-hon-foerverkligade-droemmen-i-groendal

Afrodites Hörna – hon förverkligade drömmen i Gröndal

Den omtyckta Stockholmsstadsdelen Gröndal har om möjligt blivit ännu lite bättre att leva och bo i. Jeanette Rickebo förverkligade en dröm genom att öppna den egna salongen för fotvård, massage, vaxning och nagelvård i nyrenoverade lokaler.

– Alla ska ha möjlighet att ta hand om sina fötter, säger Jeanette Rickebo.

Du slog upp portarna till Afrodites Hörna bredvid Klippoteket i Gröndal för drygt en månad sedan. Kunderna får nu ta del av din kunskap och brinnande intresse för fötter. Vilka kommer till dig?

– Alla som bryr sig om sig själva. Jag arbetar med medicinsk fotvård, naglar, handspa och massage. Alla ska ha möjlighet att ta hand om sina fötter och jag har därför även erbjudanden till äldre och studenter.

afroditeshörna

Du utbildade dig till fotvårdsspecialist redan 97-98 och har därefter utbildat dig till Massageterapeut och Nagelteknolog. De äldre som kommer till dig får hjälp med ett par ”extra ögon”. Vad betyder det för äldre att få hjälp med fötterna?

– Fötter behöver kärlek men de sitter långt bort särskilt för äldre. Jag har sett många äldre som har jättefina fötter men en sådan enkel sak som att klippa naglarna eller att ta bort förhårdnader är svårt att göra själv. Jag kollar pulsen i fötterna samt ser till att de reagerar bra i fötterna. Detta är särskilt viktigt för kunder som exempelvis har diabetes.

Du öppnade salongen trots att du fortfarande arbetar heltid med ditt tidigare jobb. Vad fick dig att våga ta steget?

– Jag vet hur viktiga fötterna är för vårt mående, samtidigt vet jag också att folk glömmer bort dem. Fötterna ska inte enbart få uppmärksamhet när det är dags för sandalerna att komma på. Fötterna ska bära dig hela året och jag vill hjälpa till med det.

– Många säger stora saker när de öppnar upp något nytt. Jag vill se till att kunderna trivs och att de får kvalitet, det är vad som är viktigast. Verksamheten får växa i sin egen takt.

anja-fixed

Vad hoppas du att kunderna kommer att känna när de kommer på ett besök till Afrodites Hörna?

– Förutom själva behandlingen så vill jag att de ska känna att jag bryr mig om dem och att jag brinner för det jag gör. Jag prioriterar kunderna framför snabba pengar och lägger hellre en kvart extra gratis.

 

Hur lång tid tar behandlingarna?
– En fotvårdsbehandling tar cirka 1 timme, vaxning och massage tar 30-90 minuter och naglar upp till 3 timmar.

Alla är välkomna till Afrodites Hörna på Gröndalsvägen 40 i Gröndal. För bokning och fullständig prislista gå in på Afrodites hörna


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!