3 fördelar med promenader

Att promenera är skönt! Vad är bättre än att ta en promenad ner till stranden och känna den varma sanden mellan tårna. Kanske strosa ner till vattenbrynet och känna på havets brus från vågorna som långsamt slår upp mot strandkanten. Bor man vid en skog kanske promenaden går dit. Fågelkvitter och doften av barrskog kan göra vem som helst glad, när tröttheten infinner så kan man lägga sig i naturen egen säng mossan som skönt bildar en helt naturlig madrass. Promenader har även hälsomässiga fördelar, som du kanske inte visste om?

Många fördelar att tänka på

Det finns kanske ingen som tvivlar på att promenader är bra för kroppen men det kan vara en motiverande faktor om man vet vad dessa är bra för innan man ger sig iväg. För att göra något som är bra för kroppen är ett riktig lyft för både sinne och humör. Även vid sämre väder kan en promenad vara bra. Det finns inget bättre än att komma hem stelfrusen och kall och göra i ordning en kopp varm choklad eller en kopp varmt te med god honung att värma sig med.

  1. Rörelse

Att gå en promenad är precis lika hälsosamt som att springa en runda i alla fall om man tittar på hur många kalorier man förbränner. Det är känt sedan länge att en promenad är bra för den som vill förbränna lite kalorier och inte minst för att röra på sig. Både hållning och andning blir bättre efter bara en minimal insats för att stärka motionen och rörelseapparaten lite grann.

  1. Sinnesro

Om man fort blir trött kan en rollator vara ett bra hjälpmedel när man ska ge sig ut. En promenad är inte bara bra för motionen det skapar även sinnesro och håller depressioner borta. Blir man fort trött i benen kan man sätta sig ner på sin rollator och ta en paus. Det är ofta inte tempot som avgör, utan att man bara kommer ut. Gå, spring eller rulla ut med din rollator och få ny energi och inte minst en frisk pust.

  1. Koncentration

Promenader är bra för mycket och inte minst koncentrationen. Det är nämligen så att hjärna vilar när den har mycket att göra. Att komma ut och promenera gör att hjärnan får en hel massa sinnesintryck som städar bort tråkiga tankar och dåligt humör. Det hjälper på att öka koncentrationen och på grund av detta kan en promenad om dagen vara en bra medicin för att hålla sig frisk och kry.

 


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!