Gör kreativitet, drömmar och projekt till verklighet på Konstartera i Stockholms södra skärgård

I Nynäshamn, i Stockholms södra skärgård finns Konstartera som ägs av makarna Maria Oscarsson Marle och Fredrik Johansson Marle. Verksamheten bedrivs i en byggnad tidigare känd som ”gamla badhuset” och som idag heter Konstpoolen.

Maria och hennes man Fredrik startade företaget ihop 2007. Allting grundar sig i ett stort intresse för konsten hos dom båda, då Maria alltid målat och ritat sedan hon var liten, och Fredrik som är uppvuxen med en pappa som alltid målat har gjort att Fredriks intresse också vuxit fram sedan liten.

Fantasi, kreativitet, drömmar & projekt

Konsten är Fredrik och Marias gemensamma intresse. Utifrån hur Maria berättar är det tydligt att de båda brinner för kreativiteten och skapandet. Det bästa med Konstartera enligt henne, är att få bidra till att få fram barnens fantasi och kreativitet. Och att få hjälpa till med att driva konstnärers drömmar och projekt framåt.

Fredriks intresse för konsten började tidigt. Han har utbildat sig till lärare och utbildat sig vidare via Konstfack. Just nu arbetar både Maria och Fredrik som bildlärare utöver de jobb de gör i butiken och sitt gemensamma företag. Fredrik har också ställt ut mycket av sin egen konst och det är något Maria snart också kommer att våga sig på. I samband med hennes femtioårsdag i juni ska hon ställa ut sin egen konst för allra första gången.

Kursverksamheten

En stor del i Konstartera, är kursverksamheten, i egen regi och i samarbete med bland andra: ABF Södertörn, Thai yogamassagecenter och Nynäshamns kommun. De har kvällskurser i olje-och akrylmåleri, helgkurser, i bland annat teckning och porträttmåleri. Bild och formkurser för barn, målarresor, målarutflykter på sommaren, bokningsbara målerievent och öppen ateljé de flesta lördagar under våren och hösten. Det finns även en digital kurs i oljemåleri som ni hittar på konstartera.se. En digital teckningskurs är just nu på gång.

Det som uppskattas av kunderna är Maria och Fredriks stora intresse för konsten och att materialet ingår i nästan alla kurser och du kan gå därifrån med ett färdigt verk. Det underlättar att det finns obegränsat med material och att man kan få utrymme att testa sig fram med olika tekniker och material. På deras lördagar under öppna ateljéerna, ingår allt material och det är ingen föranmälan. (Kostnad: 300 kr per tillfälle)

Många deltagare tycker om att förutsättningslöst komma på deras kreativa lördagar och låta sig inspireras. Vill du fortsätta hemma kan du handla material i konstbutiken. En av kurserna Maria och Fredrik håller i utförs i vackra Nerja som ligger på solkusten i Spanien. Hit åker de tillsammans med kursdeltagare i slutet av sommaren och där blir det en kombination av yoga, måleri och gemenskap. Något att se fram emot varje år.

Butik och webbshop

Konstarteras konstbutik med konst- och hobbymaterial ligger på Vikingavägen i Nynäshamn. Det finns också en webbutik där de säljer de material som finns i lager hemma i butiken. På Konstpoolen finns det fler verksamheter, Konstpoolens konsthall som drivs som en ideell förening som består av verksamheterna i huset, Prima Mathilda, kurser i musik, ABF Södertörn och Konstartera. I konsthallen kan man besöka separatutställningar, samlingsutställningar, musikevenemang och andra event.

Vill du se mer av Maria och Fredrik, deras butik och webshop? Klicka här!

 


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!